§ 23 Toimintatonnin myöntäminen, veteraaniperinteen tapahtumat

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä yhdistyksen tai seuran perustoimintaan, vuosittain toistuviin tapahtumiin eikä avustus saa sisältää yli 40 % palkkoja tai palkkioita.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Kuvaus

Vapaussodan Porin seudun perinneyhdistys ry hakee 16.4.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000€, veteraaniperinteen vaalimiseen liittyvien tapahtumien järjestämiseen. 

Tapahtumat ovat: Tammisunnuntain muistojuhla Keski-Porin kirkossa 27.1., Mannerheim-elokuvailta Porin yliopistokeskuksessa 24.3. sekä huhtikuussa Satakunnan vapautumisen juhla Lyseo-salissa. Tilaisuudet kokoavat yhteen kaupunkimme ja maamme hyvinvoinnista ja historiasta välittävät ihmiset. Tavoitteena on kunnioittaa, muistaa ja osoittaa kiitollisuutta maamme itsenäisyyden puolesta taistelleille henkilöille ja heidän läheisilleen. Tapahtumien avulla muistetaan, tunnetaan ja siirretään historiaamme jälkipolville. Tilaisuudet edistävät eri sukupolvien välistä yhteenkuuluvuutta haasteita antavassa maailmantilanteessa. Kaksi juhlaa ja Mannerheim-elokuva antavat näkökulmaa kaikille. Erityisesti elokuvassa on nuoremmankin sukupolven helppo saada kuvan keinoin mielenkiintoisesti tietoa ja ajatuksia maastamme. Juhlassa on mukana myös esiintyjiä eri puolilta Suomea: mm. soittokuntia ja kuoroja. 

Kustannukset koostuvat mainonnasta ja esiintyjien palkkioista, kahvitarjoiluista sekä tilavuokrista. Tuottoa syntyy elokuvan lipputuotoista. 

 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö