§ 32 Toimintatonnin myöntäminen, Romaneiden monipuoliseen liikuntaan

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Toiminnalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, sillä se tukee ja aktivoi eri-ikäisiä romaneja tutustumaan ja harrastamaan liikuntaa yhdessä ja mahdollistaa näin myös yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Lisäksi todetaan, että hakijan tulee huomioida, että toimintatonniavustus voi sisältää toiminnan järjestämiseen liittyviä palkkoja ja palkkioita enintään 40%.

Arviointiryhmä esittää Toimintatonnin myöntämistä tapahtumalle.

Kuvaus

Länsi-Suomen Romanit Ry hakee 21.3.2023 saapuneella avustushakemuksellaan Toimintatonnia 1000€ romaneiden monipuolisen liikunnan mahdollistamiseksi. 

Toiminnan tavoitteena on saada jokainen romani liikkumaan ja aloittamaan liikunnallinen harrastus. Tavoitteena on edistää eri-ikäisten romaneiden hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä, mahdollistaa liikunnallista yhdessäoloa ja terveellistä elämäntapaa. Toiminta tapahtuu vuokrattavissa tiloissa ja erilaisissa liikuntapaikoissa: koulujen liikuntasaleissa, keilahallilla yms. paikoissa. Toiminnan arvioidaan tavoittavan noin 120 henkilöä, iältään 17-70v. 

Kustannukset koostuvat tilojen vuokrauksesta ja välineiden kustannuksista. 

 

Päätös

Toimintatonni-avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti romanien liikunnallisen toiminnan kehittämiseen ja mahdollistamiseen. 1000 euron avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414430001 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2023 mennessä toimittamalla vapaamuotoinen, Toimintatonni-avustuksista vastaavalle osoitettu raportti osoitteeseen kirjaamo@pori.fi. Raportissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, kävijämäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö