§ 45 Kuntakokeilun alkupalveluiden työllisyysasiantuntijan valinta

Lataa 

PRIDno-2023-1566

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Hakuajan aikana hakemuksia tuli 32 kappaletta. Työllisyysasiantuntijan viran hakua edelsi lähes samansisältöinen haku, joka keskeytettiin hakuehdoissa olleen muotovirheen vuoksi. Hakijoita informoitiin asiasta ja pyydettiin jättämään hakemus myös uuteen hakuun. Työllisyyspäällikkö Jenni Ketonen ja palvelupäällikkö Arto Saarinen haastattelivat 5 henkilöä. Valintapäätöksen perusteina käytettiin haastattelussa saatua käsitystä henkilön soveltuvuudesta työllisyysasiantuntijan tehtävään sekä tehtävässä menestymistä tukevaa aiempaa työ- ja koulutuskokemusta.

Kuvaus

Porin kaupungin työllisyyspalveluiden kuntakokeiluun oli haussa alkupalveluiden työllisyysasiantuntija ajalla 31.3.-14.4.2023. 

Porin kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa pilotoidaan työllisyydenhoitoa osaksi kuntien pysyvää palvelurakennetta. Kuntakokeilussa yhteensovitetaan kuntien ja valtion työllisyyspalveluita. Kuntakokeilun asiakkaiksi kuuluvat ne porilaiset työnhakijat, jotka saavat työttömyysetuuden Kelasta ja lisäksi suurin osa maahanmuuttajataustaisista työnhakijoista ja suurin osa alle 30-vuotiaista työnhakijoista.  

Alkupalveluiden työllisyysasiantuntijan määräaikaisen viran toimenkuvassa painottuvat työnhakijaksi ilmoittautumiseen ja siihen liittyviin selvityksiin liittyvät tehtävät. Asiantuntija palvelee asiakkaita pääsääntöisesti kuntakokeilun neuvonnassa sekä puhelinpalvelussa. Työ koostuu asiakkaiden neuvonta- ja ohjaustyöstä sekä viranomaisyhteistyöstä kokeiluorganisaation sisällä ja sidosryhmien kanssa. Lisäksi työnkuvaan kuuluu kuntakokeilun asiakirjahallintoon ja tiedottamiseen liittyviä vastuita. Käytössä on TE-hallinnon URA-asiakastietojärjestelmä sekä monia muita tietojärjestelmiä.

Tehtävän kelpoisuusehtoina on soveltuva vähintään 2.:n asteen tutkinto. Eduksi luetaan lisäksi asiakaspalvelun ja/tai työhallinnon palveluiden työkokemus, monipuolinen kielitaito, kokemus viestinnän tehtävistä ja hyvät tietotekniset taidot.  

Päätös

Kuntakokeilun työllisyysasiantuntijan määräaikaiseen virkaan valitaan Maija Lindfors. Hän on toiminut vastaavassa tehtävässä ja osoittautunut tehtävässä monipuoliseksi ja asiantuntevaksi. Lindforsin koulutus- ja työtausta tukevat toimenkuvan monipuolisissa tehtävissä menestymistä. Mikäli valittu ei ota paikkaa vastaan, varasijalle valitaan Päivi Lehtimäki. 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö