§ 17 Porin Kauppatorin yleissuunnitelman tarkistus

Lataa 

PRIDno-2021-3904

Päätöspäivämäärä

8.5.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Ohjausryhmä on todennut, että mainitut lisätyöt ovat suunnitelman jatkokäsittelyn ja seuraavien suunnitteluvaiheiden kannalta oleellisen tärkeitä.  

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Porin kauppatori on historiallisesti merkittävä ja keskeinen kaupunkitila, joka perinteisten toritoimintojen lisäksi toimii tapahtumapaikkana, joukkoliikenteen asemana ja osana kävelykatua. Kauppatorin ja koko keskustan elinvoimaisuuden kehittämiseksi laaditaan parhaillaan keskustan kehittämisohjelmaa kattavasti eri teemojen puitteissa ja laajojen osallistamistoimien avulla. Ohjelmatyötä on toteutettu Porin kaupungin osallisuus- ja vuorovaikutusmallin mukaisesti useissa työpajoissa, tapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa.

Kauppatorin uudistamistyötä varten on laadittu yleissuunnitelma, joka luo suuntaviivat torin kehittämisen tulevalle 10 vuodelle. Yleissuunnitelman pohjalta tullaan jatkosssa laatimaan vaiheittain yksityiskohtaisempia toteutussuunnitelmia. Kauppatorin yleissuunnitelmassa on huomioitu muun muassa uusi torirakennus. Suunnittelutyön tekijäksi valikoitui kilpailutuksen perusteella Ramboll Finland Oy (Infrajohtamisen toimintayksikön esimiehen päätös 30.9.2021 § 40). 

Kauppatorin yleissuunnitelma oli laajasti nähtävillä ja siihen pyydetti lausunnot lukuisilta tahoilta kesän ja syksyn 2022 aikana. Lausuntojen johdosta tehtiin lisäselvityksiä sekä tarkasteltiin suunnitelmaa suhteessa keskustan liikenneverkkosuunnitelmaan, joka on myös työn alla. Lausuntojen ja lisäselvitysten perusteella ohjausryhmä päätyi siihen, että yleissuunnitelmaan on tarve tehdä muutoksia. Infrajohtaminen on ohjausryhmän toimeksiannosta pyytänyt Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen tarvittavien päivitysten tekemisestä yleissuunnitelmaan.   

Ramboll Finland Oy on 24.4.2023 tehnyt pyydetyistä lisätyöistä tarjouksen. Palkkiomuotona on aikapalkkio henkilöryhymittäin KSE 2013 5.2.3. Työmääräarvio on 166 tuntia sisältäen muun muassa ajouratarkastelut ja osallistumisen ohjausryhmän kokoukseen. Työn kustannusarvio on 16 780 € (alv0%), jota ei ilman tilaajan kirjallista suostumusta ylitetä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta.   

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Porin Kauppatorin yleissuunnitelman laatimiseen liittyvät tehtävät hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen 24.4.2023 mukaisesti.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö