§ 46 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Vappumix hyväntekeväisyystapahtuma

Lataa 

PRIDno-2023-1600

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-​avustuksen myöntämisen kriteerit Vappumix Hyväntekeväisyystapahtumalle

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

1000-5000 euroa

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.
  • Alle 5000 euron avustuksista päättää toimialajohtaja.

Noormarkun varikkoseurakunta hakee tapahtuma-​avustusta Vappumix Hyväntekeväisyystapahtumalle 1000 €. Tapahtuma-​avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-​avustusta 1000 €

Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Lasten ja nuorten VappuMix hyväntekeväisyys tapahtumaan 1.5.23. Tapahtuma järjestetään Noormarkun urheilutalolla. Tapahtumassa lapsille erilaisia toiminta ja puuha pisteitä. Viime vuonna kävijöitä oli noin 2000. Tapahtuma järjestetään talkoovoimin ja varikko seurakunta maksaa vuokrattavat tilat ja laitteet kuten pomppulinnat, valjastramboliinit, polkuautot jne. Tapahtuman tuotolla ( myydyt liput ja kahvio sekä karkkimyynti) kerätään rahaa paikalliseen lapsin- nuoriso ja perhetyöhön. Järjestämme ilmaisia retkiä ja tapahtumia sekä avustamme mm vähävaraisten joululahja keräyksessä. Tapahtumalla halutaan tarjota lapsiperheille mielekästä tekemistä yhdessä. Tapahtumassa on paljon aktiviteetteja joihin koko perhe voi yhdessä osallistua. Haluamme tukea perhetyötä ja etenkin lapityötä. Lisksi tapahtuman tuotolla saamme taas edelleen lisää parannettua mahollisuuksia auttaa paikallisia laösia ja perheitä.

Avustuksen käytön kuvaus
Vuokrattavat tilat 1250€
Pomppulinnat 1460€
Trampoliinit, polkuautot, valjastramboliini 1000€
Rokailu 1000€
Mainonta 500€
Kahvila, karkit ym 1000€
Tankofudis 1500€
Muut kulut 500€

Lipputuotot 10€/ maksava lapsi

Päätös

Päätän myöntää Noormarkun Varikkoseurakunnan Vappumix hyväntekeväisyys -tapahtumalle tapahtuma-​avustusta 1000 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-​ avustukselle määritellyt kriteerit. Tapahtuma-​avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima-​ ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti. Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö