§ 11 Yyterinniemen osayleiskaavan linnustoselvityksen hankinta

Lataa 

PRIDno-2023-1681

Päätöspäivämäärä

8.5.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Hankinta on perusteltua tilata Yyterinniemen osayleiskaava-alueelle laajoja luontoselvityksiä juuri tekemään kilpailutetulla konsultilta, joka jo työskentelee alueella kesälä 2023. Lisäksi ko. linnustoselvityksessä tulee huomioida tekeillä olevan luontotyyppiselvityksen tulokset. Selvityksen tekeminen viipymättä on tärkeää kaavoitushankkeen eteenpäin viemiseksi.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 21 § mukaan kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikön päällikkö voi päättää enintään 30 000 euron hankinnasta.

Kuvaus

Yyterinniemen osayleiskaavatyötä varten kilpailutettiin laaja luontoselvitysten kokonaisuus vuoden 2023 alussa. Kilpailutuksen voitti koko osayleiskaava-alueella Ahlman Group oy. Se toteuttaa keväällä ja kesällä 2023 selvitykset luontotyypeistä, viitasammakoista sekä sudenkorennoista.

Yyterinniemen osayleiskaavan linnustoselvitystä tarjottiin Ahlman group oy -konsultille tehtäväksi tähän samaan yhteyteen ja maastoon sijoittuvien yhteishyötyjen vuoksi. Konsultilla on alueella jo käytössään sekä henkilöstöä että kalustoa, kuten vene ja kanootti työn suorittamiseksi. Selvitysten kilpailutuksen perusteella konsultilla on erinomainen tuntemus alueen luonnonoloista sekä referenssit suorittaa selvitystyöt.

Linnustoselvitystyötä ei kilpailutettu, koska kyseessä voidaan katsoa olevan kokonaisuuden kannalta vähäinen hankinta ja koska konsultin valmistelema luontotyyppiselvitys toimii tämän selvityksen pohja-aineistona. Selvityksen tekemisellä on tarve kaavatyön etenemisen, linnustoselvityksen vuotuisen aikaisen maastoselvitysajankohdan sekä kansallisen luontoselvityskonsulttien varaustilanteeseen varautumisen vuoksi.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, hankinnan  arvo on 10 450 euroa + alv (24%). Sopimuskausi päättyy ja valmis raportti inventointiaineistoineen luovutetaan tilaajalle 31.11.2023 mennessä.

Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

 

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Yyterinniemen osayleiskaavan linnustoselvitys hankitaan Ahlman Group Oy:ltä.

Allekirjoitus

Janne Vartia, vs. Yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, Kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö