§ 5 Siivousaineiden ja -välineiden hankinta optioajalla

PRIDno-2022-2724

Päätöspäivämäärä

31.5.2022

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Hankinnan jatkaminen optiokaudelle.

Option käyttöönottoa on valmisteltu mm. Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (Satasairaala) kanssa. Käyttäjät ovat tyytyväisiä sopimuksen tuotteisiin ja toimituksiin. Sopimustoimittaja on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa toimittajana optioajalla.

Hankintasopimuksen hinnat olivat kiinteät 31.5.2022 asti, jonka jälkeen sopimustoimittajalla on mahdollisuus tarkistaa hintoja optioajalle.

 

 

Surmet Oy esittää 1.6.2022 alkavalle optiokaudelle nettohintaisten sopimustuotteiden osalta hintakorotuksia. Esitetty hintakorotus perustuu valmistajien / maahantuojien raaka-aineiden ja valmistuskustannusten nousuun, jotka vaihtelevat toimittajasta / valmistajasta riippuen (ilmoitukset päätöksen liitteenä).

Sopimustuotteiden hankinta-arvo vuositasolla kaikkien sopimuksessa mukana olevien tilaajatahojen osalta ollut yhteensä n. 834.286,00 euroa, alv 0 %. Hintojen korotusesityksen vaikutus vaihtelee tuotteittain, mutta keskimääräisesti se on noin 7,5 %, jonka myötä sopimustuotteiden hankinnan arvioitu vuosiarvo on n. 897.194, 00 euroa, alv 0 %.

Optiokauden hintamuutosesitykset mahdollista tehdä Jyse 2014 ehtojen mukaisesti (kerran vuodessa).

Sopimuksen ehdot säilyvät ennallaan.

Kuvaus

Liittyy hankintapäällikön päätökseen §14, 15.12.2020, §16, 01.09.2021 sekä §3, 21.02.2022

Hankinta koskee Porin kaupungin ja hankintapalvelujen yhteistoimintatahojen sekä Satakunnan sairaanhoitopiirin (Satasairaalan) ammattikäyttöön tarkoitettuja siivousaineita ja -välineitä (mm. pesu-, puhdistus-, suoja- ja hoitoaineet, henkilöhygieniatuotteet, astianpesuaineet). Hankintaan ei sisälly sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon jätesäkit.

Hankinta kilpailutettiin ajalle 1.12.2020 - 31.5.2022, jonka jälkeen tilaajalla on optio sopimuksen jatkamisesta toistaiseksi voimassa olevana, kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Sopimustoimittajaksi valittiin Surmet Oy.

Hankinnassa ovat mukana: Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Ulvila sekä Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kessote), Satakunnan koulutuskuntayhtymä (Sataedu), Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (Satasairaala).

Kyseessä on ollut Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, jonka hankintapalvelut on kilpailuttanut ja josta hankintapäällikkö tehnyt aiemmin hankintapäätöksen. 

Päätös

Päätetään, että Surmet Oy jatkaa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuskaudella kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Hyväksytään Surmet Oy:n esittämä nettohintaisten sopimustuotteiden hintamuutokset 1.6.2022 alkaen.

Optiokaudella hinnanmuutostilannetta seurataan 6 kk:n välein.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Hankintapalvelut, Talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö