Päätöksen peruste
Kilpailutus
Työturvallisuusjärjestelmän hankkimiseksi järjestettiin kilpailutus. Kilpailutuksessa käytetyt arviointikriteerit on kuvattu liitteenä olevassa Vertailu Työturvallisuusjärjestelmän hankinta -asiakirjassa. Hintavertailussa laskettiin järjestelmän käyttöönotto ja 2 vuoden vuosittainen ylläpitomaksu. Kilpailutusprosessiin kuului myös se, että tilaaja varasi oikeuden pyytää tarjousten perusteella valitsemansa ja kelpoisuusehdot täyttävät tarjoajat esittelemään järjestelmäänsä. Esittelyn perusteella valituille järjestelmille toteutettiin myös koekäyttö.
Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä. Hankinnasta on julkaistu kansallinen hankintailmoitus Tarjouspalvelu.fi/Pori kautta Cloudiassa 26.5.2023. Tarjousaika päättyi 14.6.2023 klo 12.00. Hankintamenettely oli avoin. Osatarjousta ei hyväksytty.
Valintaperuste: Kokonaistaloudellinen edullisuus, tärkeysjärjestys.
Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat
Atlantis Consulting Oy, Kiwa Impact Oy, Plan Brothers Oy, Qreform Oy, Quentic Finland Oy ja Toyme Lab Oy.
Liitteet:
1 TTT-tarjouspyyntö
2 Vertailu Työturvallisuusjärjestelmän hankinta
Kelpoisuustarkistus
Atlantis Consulting Oy:n (puute Liite 1 Vaatimusmäärittely -liitteessä), Kiwa Impact Oy:n (puute Liite 1 Vaatimusmäärittely -liitteessä) ja Quentic Finland Oy:n (tarjouspyynnön kohta III. 2.2) tarjoukset eivät täytä tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimuksia, koska tarjousasiakirjat eivät olleet tarjouspyynnön mukaisia. Tästä syystä Atlantis Consulting Oy:n, Kiwa Impact Oy:n ja Quentic Finland Oy:n tarjoukset hylätään.
Kilpailutuksessa jatkoivat ja esittelyssä olivat
Plan Brothers Oy, Qreform Oy ja Toyme Lab Oy.
Koekäyttöön kutsuttiin
Qreform Oy ja Toyme Lab Oy.
Esitys
Kilpailutus- ja valintatyöryhmä esittää valittavaksi palveluntuottajaksi Toyme Lab Oy:n. Toyme Lab Oy:n tarjoamat palvelut ja toimintakäytännöt sekä järjestelmän kokonaisuus vastaavat Porin vaatimuksia sekä soveltuvat hyvin Porin tarpeisiin. Lisäksi Toyme Lab Oy:n kokonaishinta (järjestelmän käyttöönotto ja 2 vuoden vuosittainen ylläpitomaksu) on halvin. Perustelut on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa (Vertailu Työturvallisuusjärjestelmän hankinta).
Päätösvaltuudet
Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön perusteella ICT-yksikön päälliköllä on oikeus päättää hankinnoista 100 000 € saakka.