§ 7 Kertaluonteisen avustuksen myöntäminen Porin Taiteilijaseuralle

Lataa 

PRIDno-2022-3522

Päätöspäivämäärä

27.6.2022

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin Taiteilijaseura sai kutsun osallistua työskentelytapaamiseen sellaisella aikataululla, jonka puitteissa he eivät voineet hakea avustusta osallistumiselleen kaupungin yleisesti käytössä olevien hakukanavien (tapahtuma-avustus, toimintatonni jne.) kautta, sillä päätöksiä tekevät lautakunnat ovat kesätauolla.

Porin Taiteilijaseura osallistuminen ko. työskentelytapaamiseen on ensiarvoisen tärkeää kansainvälisen taiteilijayhteistyön, Porin kaupungin kansainvälisesti kulttuurimyönteisen maineen sekä vuonna 2023 Porissa järjestettävien taide- ja kulttuuritapahtumien kannalta. Tästä syystä katson, että kulttuuriyksikkö voi poikkeuksellisesti tukea Porin Taiteilijaseuran osallistumista Puolan työskentelytapaamiseen 1000€ suuruisen, kertaluonteisen avustuksen avulla.

Kuvaus

Porin Taiteilijaseura on saanut kutsun osallistua ja edustaa Porin kaupunkia tuottaja Irmina Dubaniowska-Kutekin organisoimaan kansainväliseen Plein Air- työskentelytapaamiseen Brennaan, Etelä- Puolaan 15.-21.8.2022.

Taiteilijaseuran on edustanut Porin kaupunkia vastaavanlaisessa tapaamisessa vuonna 2017. Tuolloin tapaamisen yhteydessä järjestettiin paikallinen näyttely jossa teokset huutokaupattiin hyväntekeväisyystarkoituksessa. Porin Taiteilijaseuran jäsenillä oli silloin myös jurytetty näytely Varsovassa. Puolasta saapui vastavuoroisesti taiteilijoita Poriin Taiteilijaseuran järjestämään työskentelytapaamiseen. Leiri järjestettiin Preiviikin Jukolassa ja opettajana toimi taidemaalari Tiina Heiska Helsingistä.  Vierailevat taiteilijat järjestivät näyttelyn P- galleriassa.

Vuoden 2022  tapahtumassa on nykyisestä maailmantilanteesta johtuen mukana myös ukrainalaisia taiteilijoita ja tapaamiseen osallistuvien taiteilijoiden työstä järjestetään jälleen huutokauppa jonka tuotto käytetään paossa olevien ukrainalaisperheiden auttamiseen.

Työskentelytapaamiseen osallstuvat taiteilijat pitävät loppuvuodesta 2022 yhteisnäyttelyn Helsingissä. Tämän näyttelyn järjestelyistä vastaa Irmina Dubaniovska- Kutek. Osallistuville taiteilijoille on myös varattu aika Porin P-gallerian 2023 vuoden näyttelykalenterista. Tämän näyttelyn yhteydessä tullaan järjestämään Porissa myös kansainvälinen työskentelytapaaminen.
 

Päätös

Edellä mainituin perustein päätän, että kulttuuriyksikkö maksaa 1000€ suuruisen kertaluonteisen avustuksen Porin Taiteilijaseuralle

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, kulttuuriyksikön päällikkö, Sivistystoimiala, Porin kaupunki

Organisaatiotieto

Kulttuuriyksikkö