§ 19 Toimintatonnin myöntäminen, Reposaari Symposium

Lataa 

PRIDno-2023-4260

Päätöspäivämäärä

30.8.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 29.01.2024 § 38. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonni on tarkoitettu rajatun osallistujaryhmän kertaluonteisen toiminnan tai tapahtumasarjan mahdollistamiseen. Toiminnan on tärkeää olla kaikille saavutettavissa olevaa, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla kaikille avointa. Toiminnan pitää linkittyä porilaisten osallisuuden, hyvinvoinnin, terveyden tai turvallisuuden edistämiseen ja sen pitää kohdistua porilaisiin tai tapahtua Porissa. Toimintatonni voidaan myöntää kuluvana vuotena tapahtuvaan toimintaan ja sen käytöstä on raportoitava vuoden loppuun mennessä. Toimintatonni voidaan myöntää esimerkiksi uudenlaisen toiminnan kokeilemiseen tai käynnistämiseen, yleisötilaisuuden, seminaarin tai pienimuotoisen tapahtuman järjestämiseen. Toimintatonnia ei voi saada toimintaan, johon hakija saa Porin kaupungin toiminta-avustusta. Avustusta ei myönnetä: yhdistyksen tai seuran perustoimintaan, vuosittain toistuviin tapahtumiin, julkaisujen tekemiseen, ammattilaisille suunnattuihin koulutuksiin, seminaareihin tai verkostotapahtumiin, henkilökohtaiseen apurahaan, sosiaali- ja terveydenhuoltoon kiinteästi liittyvään toimintaan, käyttöomaisuushankintoihin, myytävän tuotteen valmistamiseen, yhdistyksen tai yksityishenkilön merkkivuosijuhliin. Lisäksi tulee huomioida, että avustusta ei voi käyttää toistuvasti samaan tai samankaltaiseen toimintaan. Avustus saa sisältää korkeintaan 40 % palkkoja tai palkkioita.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Toiminnalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseen. Tilaisuus tarjoaa osallistumisen mahdollisuuksia ja tavoittaa filosofisesta ajattelusta kiinnostuneita yhteen luonto ja ihminen -teemalla. Tapahtumassa kerätään myös osallistumismaksua ja sen kokonaiskustannukset sekä se, että toimintatonniavustus saa sisältää korkeintaan 40% palkkoja tai palkkioita, huomioiden arviointiryhmä esittää Toimintatonnin 500 euroa myöntämistä.

Avustusperiaatteiden (KH 29.01.2024 § 38) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

 

Kuvaus

[peitetty] hakee 17.8.2024 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia 1000 euroa, Reposaari symposiumin järjestämiseen syyskuussa. Tilaisuuden järjestämisestä vastaa Porin Filosofinen Seura ry. Tilaisuuden tarkoituksena on filosofisen ajattelun edistäminen ja filosofisen seuran tutuksi tekeminen kaikille porilaisille. Kyseessä on uudenlainen tapahtuma, joka on avoin kaikille porilaisille, aiheena luonto ja ihminen. 

Kustannuksia syntyy luennoitsijoiden palkoista ja palkkioista, matkakuluista sekä materiaali- ja markkinointikuluista. Osallistujilta peritään maksua ruokailuun osallistumisesta. Yhteistyökumppaneina tilaisuuden järjestämisessä ovat Porin kaupunki ja Porin yliopistokeskus.

 

 

Päätös

Toimintatonni-avustus 500 euroa myönnetään Reposaari Symposiumin järjestämiseen. Avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414410003 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Avustus on käytettävä hakemuksessa esitettyjen tietojen ja avustuspäätöksen mukaisesti. Toiminnan sisältöön ja kustannuksiin liittyvistä muutostarpeista on keskusteltava etukäteen toimintatonnien arviointiryhmän kanssa. 
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2024 mennessä sähköisen raportointilomakkeen kautta. Raportoinnissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, osallistujamäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö