§ 18 Varasto- ja tapahtumakontin hankinta vanhalle lyhytaaltoasemalle

Lataa 

PRIDno-2022-7064

Päätöspäivämäärä

28.12.2022

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Kulttuuriyksikön edustajat pitävät tarjousta hyvänä ja kontin hankintaa tärkeänä rakennuksen turvallisuuden ja käytön kehittämisen näkökulmasta.
Hankinta maksetaan käyttämällä kulttuuriyksikön viitettä T-48 ja laskussa tulee olla näkyvissä seurantanumero S2 14104709 Lähiöohjelma 2020–22.

Koko hankinta katetaan Ympäristöministeriön hallinnoiman Lähiöohjelma 2020- 2022:n avustuksesta.

Sivistystoimialan toimintasäännön 22§:n nojalla yksikön päällikkö päättää hankinnoista, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Porin kaupunki on mukana Ympäristöministeriön Lähiöohjelma 2020-2022 -hankkeessa, jonka toimenpiteet Porin osalta keskittyvät Väinölän, Sampolan ja
Pihlavan alueiden lähiöiden kehittämiseen.

Osana Itä-Porin toimia kehitetään Koiviston ulkoilupuiston keskellä sijaitsevaa vanhaa lyhytaaltoaseman rakennusta kulttuuritilana. Rakennuksen tämänhetkisillä käyttäjien varastotilat ovat riittämättömät, mikä näkyy erityisesti toisen kerroksen entiseen lähetinhalliin kertyneenä kulkua ja tilan monikäyttöisyyttä haittaavana palokuormana. Lisäksi varastona käytettävä ulosavautuva mm. päältäajettavan ruohonleikkurin säilytykseen käytettävä entinen muutamuuntamokoppi on täynnä ja sen lukitus puutteellinen. Rakennuksen sisällä varastoidaan myös paloherkkiä nesteitä.

Rakennuksen turvallisuuden ja käytön kehittämisen vuoksi on tarve saada lisää lukittua säilytystilaa rakennuksen ulkopuolelta. Rakennuksen ulkopuolisen varastotilan tarvetta lisää tuleville vuosille suunnitellut remontit, joiden aikana tiloja on väliaikaisesti tyhjennettävä. Kylkiaukeavana mallina kontti on monikäyttöinen ja voi tarvittaessa toimia myös esimerkiksi lavana, työtilana tai kahvilana, mikä lisää piha-alueen monikäyttöisyyttä.

Hankinta kilpailutettiin Finncumet Container Oy:n, Konttivuokraus Oy:n ja O.V. Lahtinen Oy:n kesken.

Edullisimman kilpailutuksen ehdot täyttäneen tarjouksen Porin kaupunki sai 20 jalkaisesta vähän käytetystä valkoisesta kylkiaukeavasta merikontista Finncumet Container Oy:ltä hintaan 7990 € (alv 0 %).

Päätös

Em. perusteiden pohjalta päätän, että lyhytaaltoasemalle hankitaan varasto- ja tapahtumakontti Finncumet Container Oy:ltä 17.11.2022 jätetyn tarjouksen mukaisesti hintaan 7990,00 € (alv. 0%).

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, kulttuuriyksikön päällikkö, sivistystoimiala, Porin kaupunki

Organisaatiotieto

Kulttuuriyksikkö