§ 53 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä -yhdistystori

Lataa 

PRIDno-2023-1481

Päätöspäivämäärä

18.5.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Päätöksen peruste
Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä -yhdistystori -tapahtumalle

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Satakunnan Yhteisöt ry hakee tapahtuma-avustusta Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä -yhdistystori -tapahtumalle 5000 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta  1500 €

 

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä- yhdistystori on toista kertaa järjestettävä, kaikille avoin ja maksuton tapahtuma Porin ydinkeskustassa. Tapahtumaan sisältyy yhdistysten järjestämää lavaohjelmaa Eetunaukion lavalla sekä Satakieli-lavalla. Lisäksi järjestetään yhdistystori, jossa kuka tahansa voi tulla tutustumaan yhdistys –ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin. Tapahtuma käynnistää kolmen viikon mittaisen Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä- tapahtumakokonaisuuden, jonka aikana eri puolilla Satakuntaa yhdistykset jalkautuvat kertomaan vapaaehtoistoiminnan ja osallistumisen mahdollisuuksista. Tavoitteena on tuoda yhdistys –ja vapaaehtoistoiminta tutuksi ja kannustaa lähtemään mukaan hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta ja alueen elinvoimaa tukevaan yhdistystoimintaan. Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä- yhdistystori Porin Käviksellä on oma, itsenäinen tapahtumansa, joka pidetään samaan aikaan Porikortteleiden järjestämien Korttelifestareiden kanssa. Viime vuonna yhdistystorin sisällön ja ohjelman tuottamiseen lavoilla ja teltoilla osallistui yhteensä 39 eri yhdistystä. Tavoitteenamme on kasvattaa tapahtumaa entisestään siten, että mahdollisimman moni yhdistys pääsisi jalkautumaan ja kertomaan toiminnastaan potentiaalisille uusille vapaaehtoisille ja yhdistysjäsenille.

Avustuksen käytön kuvaus
Avustuksen käyttö:
Telttavuokraus (sis. kuljetukset, kasaus ja purku) 3000 €
Äänentoisto 2500 €
Viestintä ja markkinointi 200 €
Muut materiaalit: 100 € (mm. festaripassit, esitteet)
Yht. 5800 € Rahoitussuunnitelma:

Telttamaksu yhdistyksiltä n. 800 € (20 € yhdistys x 40) 

Päätös

Päätän myöntää Satakunnan Yhteisöt ry:n Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä -yhdistystori -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 1500 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö