§ 3 Natriumhypokloriitti 2023 Q3

Lataa 

PRIDno-2023-1604

Päätöspäivämäärä

24.5.2023

Päätöksen tekijä

Laitospäällikkö

Päätöksen peruste

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Hankinnan kokonaisarvo alittaa erityisalojen hankintalain kynnysarvon.

Porin Vesi, liikelaitoksen laitospäällikön toimivalta asiassa perustuu Pori Vesi, liikelaitoksen toimintasäännön 16.8.2021 kohtaan 7.

Säiliöautotoimituksiin tarjouksen on jättänyt Kemira Oyj. Hankinnan arvo kyseessä olevalla jaksolla on noin 4.000,00 € Alv 0%.

Konttitoimituksiin tarjouksen on jättänyt Bang & Bonsomer Group Oy. Hankinnan arvo kyseessä olevalla jaksolla on noin 1.400,00 € Alv 0%

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Valintaperusteena oli halvin tarjouspyynnön mukainen hinta

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Talousveden desinfioinnissa käytetään 10% natriumhypokloriittiliuosta. Harjakankaan tekopohjavesilaitokselle tuote toimitetaan säiliöautotoimituksina ja Lukkarinsannan varavesilaitokselle ja Vähärauman paineenkorotusasemalle konttitoimituksina. Natriumhypokloriittia kuluu vuodessa yhteensä noin 53 tonnia.

Porin Vesi, liikelaitos on pyytänyt tarjouksia avoimella menettelyllä  talousvesikäyttöön hyväksytyn 10% natriumhypokloriitin toimittamisesta Harjakankaan tekopohjavesilaitokselle, Vähäraumalle ja Lukkarinsannan varavesilaitokselle ajalle 1.7-30.9.2023.

Harjakankaan tekopohjavesilaitoksella säiliöautotoimituksella kyseisellä ajanjaksolla tuotetta kuluu noin 12.000 kg ja konttitoimituksena muissa kohteissa n. 2.000kg.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että natriumhypokloriitiliuoksen säiliöautotoimituksien toimittajaksi valitaan Kemira Oyj ja konttitoimitusten toimittajaksi valitaan Bang & Bonsomer Group Oy. 

Allekirjoitus

Teppo Tapiainen, laitospällikkö, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi