§ 9 Harjakankaan tekopohjavesilaitoksen puhdasvesipumpun uusinnan suunnittelu

Lataa 

PRIDno-2023-2290

Päätöspäivämäärä

26.6.2023

Päätöksen tekijä

Laitospäällikkö

Päätöksen peruste

Tarjous täyttää tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset ja on työn laajuus ja sisältö huomioiden hyväksyttävissä. Hankinnan kokonaisarvo on erityisalojen hankintalain kynnysarvoa alempi.

Porin Vesi, liikelaitoksen laitospäällikön toimivalta asiassa perustuu Pori Vesi, liikelaitoksen toimintasäännön 16.8.2021 kohtaan 7.

 

 

Kuvaus

Harjakankaan tekopohjavesilaitoksen puhdasvesipumppaus on laitoksen suurin yksittäinen sähköenergiaa kuluttava prosessin osa. Nykyiset pumput ovat 1970-luvulta. Ne on asennettu laitoksen rakentamisen yhteydessä.

Vaikka pumpuille on tehty laajojakin kunnostus- ja ylläpitotöitä, niiden tekninen käyttöikä on lähes lopussa ja laitteiden huoltokustannus on suuri. Nykyisiä pumppuja ei ole optimoitu nykyiseen vedenkulutukseen. Uusien pumppujen ja moottoreiden energiatehokkuus on huomattavasti parempi kuin vanhojen laitteiden.

Pumppujen uusimiseksi tulee tehdä suunnittelu, jossa huomioidaan vedenkulutus, laitteiden optimaalinen toiminta-alue, energiakulutus ja laitteiden sijoitus nykyisiin tiloihin.

Porin Vesi, liikelaitos on pyytänyt tarjouksen yhden pumpun uusimiseksi tarvittavasta suunnittelusta Jukkola Systems Oy:ltä. Yritys toimii yhteistyössä Siemens Osakeyhtiön kanssa energiatehokkuus- ja laitehankkeissa. Porin Vedellä on Siemensin kanssa Harjakankaan laitoksen ohjausjärjestelmän ylläpito- ja huoltosopimus.

Jukkola Systems Oy:llä on kokemusta vastaavien kohteiden toteuttamisesta.

Tarjous sisältää mm. pumpputilan 3D-skannauksen, joka mahdollistaa huolellisen asennussuunnittelun. Aineistoa tullaan käyttämään pumppu-uusinnan toteutuksen kyselyssä.

Päätös

Tilataan Harjakankaan tekopohjavesilaitoksen puhdasvesipumppauksen uusimisen suunnittelu Jukkola Systems Oy:ltä kokonaishintaan 18.550,00 € alv 0% asiakohdassa esitetyin perustein. Työstä solmitaan konsulttisopimus.

Allekirjoitus

Teppo Tapiainen, laitospäällikkö, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi