Vapaa-ajan lautakunta, kokous 20.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Nuorisoyksikön päällikkö

PRIDno-2023-2335

Valmistelija

  • Sari Kahri, Johdon assistentti, sari.kahri@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 27.3.2023, että sivistystoimialalle perustettuun nuorisoyksikköön perustetaan 1.8.2023 alkaen nuorisoyksikön päällikön virka.

Nuorisoyksikön päällikön virka oli julkisesti haettavana 13.4.-4.5.2023. Hakukuulutus julkaistiin Kuntarekry-järjestelmässä ja mol.fi-sivustolla. Tämän lisäksi avoin tehtävä julkaistiin Porin kaupungin facebook- ja LinkedIn -tileillä.

Kelpoisuusvaatimuksena oli ylempi korkeakoulututkinto ja vahva substanssiosaaminen nuorisoalasta. Lisäksi valittavalta odotettiin näyttöjä kehityshankkeiden menestyksekkäästä läpiviennistä, eri lähteistä tulevan tiedon analysoinnista sekä tiedolla johtamisen järjestelmän kehittämisestä. Myös tehtävässä korostuvia taitoa strategiseen ajatteluun, sopeutumiskykyä muuttuviin tilanteisiin, taitoa tehdä päätöksiä ja toimia paineistetussa ympäristössä hyvässä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa arvostettiin. Valittavalta odotettiin myös erinomaista suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa, verkostoitumistaitoa sekä ymmärrystä arvojohtamisesta.

Määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista on laadittu luettelo, joka on pykälän liitteenä. Pykälän liitteenä on myös hakijoiden ansiovertailu. Virkaa haki 36 hakijaa, joista kelpoisuusehdot täytti 18. Nuorisoalan substanssiosaamisen täyttymistä arvioitiin työkokemuksen ja ennakkotehtävävastausten pohjalta. Hakemusasiakirjojen perusteella 11 hakijalle lähetettiin esseetehtävä, jolla mitattiin valmiuksia kehityshankkeiden menestyksekkääseen läpivientiin, strategisen ajattelun taitoa ja eri sidosryhmien huomiointia.

Esseetehtävän tehtävänanto:

Kirjoita enintään kahden sivun pituinen eheä teksti otsikolla ”Huomionarvoisimmat seikat muutoksen johtamisessa Porin kaupungin uuden nuorisoyksikön käynnistyessä”.

Esseet arvioitiin neljän kriteerin avulla 1) Tieteellis-teoreettinen ymmärrys 2) Soveltaminen käytäntöön 3) Sidosryhmien huomiointi ja 4) Kielellinen laatu.

Esseetehtävän ja hakemusasiakirjojen perusteella haastatteluun kutsuttiin seitsemän hakijaa. Haastattelut pidettiin 8. ja 13.6.2023. Haastatteluryhmään kuuluivat vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä toimialajohtaja, palvelussuhdepäällikkö ja liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö.

Haastatteluun kutsuttiin:

  • Ahokas Johanna, yhteiskuntatieteiden maisteri, sosionomi (ylempi AMK), vt. sosiaalityön johtaja, asiointipäällikkö
  • Huhta Piritta, filosofian maisteri, kumppanuuksien hallinnan asiantuntija
  • Kortesoja Laura, kasvatustieteen maisteri, väitöskirjatutkija
  • Laine Päivi, psykologian maisteri, palvelujohtaja
  • Santanen Johanna, yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä
  • Vesterholm Hanna-Riikka, sosionomi (ylempi AMK), Ohjaamopalveluiden esihenkilö
  • Wallenius Minna, filosofian maisteri, vastaava työntekijä/hankekoordinaattori

Haastattelussa arvioitiin muutosjohtamisvalmiuksia, projektinhallintataitoa, strategista ajattelua, sopeutumiskykyä muuttuviin tilanteisiin, päätöksentekotaitoja, taitoa toimia paineistetussa ympäristössä sekä ymmärrystä arvojohtamisesta.

Nuorisoyksikön päällikkö kuuluu sivistystoimialan johtoryhmään, joten haastattelussa arvioitiin myös henkilön vuorovaikutustyyliä.

Hakemusasiakirjojen, esseetehtävän ja haastattelun perusteella virkaan esitetään valittavaksi Johanna Ahokas. Ahokas menestyi erinomaisesti haastattelussa, ja hänellä on vahvat valmiudet uuden nuorisoyksikön perustamisprojektin johtamiseen ja toiminnan kehittämiseen jatkossa. Ahokkaan mahdollisen kieltäytymisen tai esteen vuoksi, varalle esitetään valittavaksi Piritta Huhta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta valitsee nuorisoyksikön päällikön virkaan yhteiskuntatieteiden maisteri, sosionomi (YAMK) Johanna Ahokkaan, ja mahdollisen esteen tai peruutuksen sattuessa varasijalle filosofian maisteri Piritta Huhdan.

Valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista. Virantäytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Palkkauksesta päättää konsernipalvelujen toimintasäännön mukaan henkilöstöjohtaja.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Hakijat, HR-yksikkö, Sivistystoimiala

Liitteet

Oheismateriaali