§ 21 Poorjärven pohjapadon rakentaminen

Lataa 

PRIDno-2023-1330

Päätöspäivämäärä

4.7.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit:

halvin hinta

Tarjousten arviointi ja vertailu

Halvimman tarjouksen antoi Maanrakennus Mykrä Oy.

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Entisen Noormarkun kunnan alueella olevan Poosjärven luusuaan on tehty 1990-luvulla pohjapato, jonka tarkoituksena on ollut järven vedenpinnan pysyttäminen riittävän korkealle tasolle alivesiaikaan. Poosjärvellä on virkistyskäyttöä ja luonnonsuojelualue mm. arvokkaan vesilinnuston vuoksi. Pohjapato on tarkoitus korjata siten, että viimeaikaiset vesipinnat Poosjärvessä säilytetään. Pohjapadon länsipuoli nostetaan nykyisen kuivatusuoman kohdalta riittävän ylös ja Poosjoen ja Takalampinniitun väliseen penkereeseen toteutetaan virtausaukot.

Pohjapato toteutetaan kaivinkonetyönä urakka-asiakirjojen mukaisesti.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta toteutettiin  avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta pienhankintapalvelussa 26.5.2023. Tarjousaika päättyi 19.6.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli halvin hinta.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Maanrakennus Mykrä Oy ja InfraMykrä Oy.

Sopimuskausi on 15.7.2023 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Poosjärven pohjapadon rakentaminen hankitaan Maanrakennus Mykrä Oy:lta.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimiehen sijainen

Organisaatiotieto

Infrayksikkö