§ 28 Koivulan alikulkukäytävän (T-6026) suunnittelu

Lataa 

PRIDno-2023-3007

Päätöspäivämäärä

15.8.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

 

Kuvaus

Porin kaupunki on teettänyt siltojen ja teräsputkirumpujen yleistarkastuksen syksyllä 2019. Yleistarkastuksen tekijäksi valikoitui kilpailutuksen perusteella Ramboll Finland Oy. Yleistarkastuksessa todettiin, että Koivulan alikulkukäytä (T-6026) on tulossa elinkaarensa päähän. Sillan kunnon varmistamiseksi teetettiin sille erikoistarkastus, joka valmistui 8.12.2021.  Erikoistarkastus tehtiin Väylän ”Taitorakenteiden erikoistarkastusten laatuvaatimukset – Sillat, 3.9.2018” ohjejulkaisun mukaisesti. Erikoistarkastuksen toimenpidesuosituksena esitettiin sillan betonivaurioiden perusteella sekä sen elementtirakenteesta ja pienestä koosta johtuen ensisijaisesti sillan uusimista. Peruskorjaaminen olisi hinnaltaan samaa suurusluokkaa eikä peruskorjauksen jälkeenkään sille voitaisi luvata kovin pitkää ikää.

Infrajohtaminen on seurannut sillan elementtien liikkumista yleistarkastuksesta lähtien. Sillan rakenteissa ei ole havaittu liikettä tai painumista. Infrajohtaminen on käynnistänyt toimet sillan uusimiseksi. Vuoden 2023 loppupuolella käynnistetään sillan yleissuunnitelman laatiminen ja vuoden 2024 aikana laaditaan uuden sillan rakentamissuunnitelmat. Infrajohtaminen on pyytänyt tarjouksen Ramboll Finland Oy:ltä uuden sillan yleissuunnitelman laatimisesta. Ramboll Finland Oy on tehnyt tarjouksen pyydetystä työstä 9.8.2023. Tarjouksen palkkiomuotona on KSE 2013  kohdan 5.2.4 mukainen aikapalkkio henkilörymittäin ja työn kustannusarvio on 23 500 € (alv0%). Tarjouksen mukaista kustannusarviota ei ylitetä ilman tilaajan kirjallista suostumusta. Työ käynnistyy lokakuussa 2023 ja valmistuu maaliskuun 2024 loppuun mennessä.   

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, hankinnan ennakoitu arvo on 25 000 €. Hankinta toteutettiin suorahankintana.

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Koivulan alikulkukäytävän (T-6026) suunnittelu hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen 9.8.2023 mukaisesti. 

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, tekninen toimiala, infrayksikkö 

Organisaatiotieto

Infrayksikkö