§ 11 Lupa hoitokalastamiseen Enäjärvellä, Länsi-Suomen kalatalouskeskus

Lataa 

PRIDno-2023-2799

Päätöspäivämäärä

17.8.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön mukaan koekalastusluvat myöntää suunnittelu- ja kehittämisyksikön päällikkö.

Kuvaus

Länsi-Suomen kalatalouskeskus hakee lupaa hoitokalastukseen Porin Enäjärvellä kaupungin omistamalla vesialueella 609-417-22-45. Hoitokalastus on osa Metsähallituksen Helmi-elinympäristöohjelman lintuvesikunnostuksia. Vesialue on Enäjärven luonnonsuojelualuetta (YSA022984) ja Varsinais-Suomen ELY-keskus on myöntänyt Metsähallitukselle luvan poiketa yksityisen suojelualueen rauhoitusmääräyksistä (VARELY/4316/2023). Lisäksi ELY-keskus on myöntänut poikkeusluvan liikkua luonnonsuojelualueella (YSA237489) moottoriajoneuvolla mm. kalastuksessa tarvittavan soutuveneen kuljettamiseksi.

Hoitokalastusta tehdään elo- ja syyskuun ajan 20 katiskalla ja yhdellä paunetilla (avorysä). Pyydykset koetaan kahden päivän välein ja saalis toimitetaan Veikko Lehti Oy:lle. Hoitokalastuksen yhteydessä ahvenen, ruutanan ja särjen vuosiluokkien rakenne selvitetään. Luonnonsuojelualueen hoidon ja suojelun kannalta on perusteltua sallia hoitokalastus, sillä sen avulla voidaan parantaa järven tilaa ja siten kohentaa linnuston tilaa. 

Päätös

Myönnän Länsi-Suomen kalatalouskeskukselle luvan toteuttaa hoitokalastuksen hakemuksen mukaisesti seuraavin ehdoin:

- Raportti hoitokalastuksesta on toimitettava Elinvoima- ja ympäristötoimialan suunnittelu- ja kehittämisyksikköön 31.10.2023 mennessä (outi.aalto@pori.fi).

- Saalis on käsiteltävä niin ettei siitä aiheudu haju- tms. haittaa.

 

Allekirjoitus

Seppo Salonen, yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö

Organisaatiotieto

Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö