§ 5 Juutilaisentien suojapenkereiden kasvillisuustyöt, hankinnan keskeyttäminen

Lataa 

PRIDno-2023-2377

Päätöspäivämäärä

24.8.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, infrayksikkö

Päätöksen peruste

Tarjous ei täyttänyt tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimuksia.

Jupen Puutarhapalvelu Oy:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana seuraavin perustein: työnjohtajaa ei ollut nimetty ja osa referenssi- ja ansioluetteloista puuttui tarjousasiakirjoista. Tarjoaja ei toimittanut näitä tietoja pyynnöistä huolimatta määräaikaan mennessä.   

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Liitteet

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Tämä päätös korvaa infrayksikön päällikön päätöksen 23.8.2023 § 4. Päätöksessä oli virheellisesti esitetty, että kyseessä olisi ollut kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. 

Juutilaisentie rakennettiin vahvistetun katusuunnitelman mukaisesti vuonna 2021 ja päällystettiin vuonna 2022. Kadun ja viereisen asuinalueen väliin toteutettiin asemakaavan mukaiset suojapenkereet. Teknisen toimialan vuoden 2023 työohjelman mukaisesti vihertyöt kilpailutettiin ulkoisena urakkana. 

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, hankinnan ennakoitu arvo on 100 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Pienhankintapalvelu.fi/Pori –portaalin kautta 19.06.2023. Tarjousaika päättyi 3.8.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoi Jupen Puutarhapalvelu Oy.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Juutilaisentien suojapenkereiden kasvillisuustyöt -hankinta keskeytetään. 

Allekirjoitus

Toni Haapakoski, yksikön päällikkö, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö