§ 6 Impolan ylikulkusillan (T-6028) yleissuunnittelu

Lataa 

PRIDno-2023-2719

Päätöspäivämäärä

25.8.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, infrayksikkö

Päätöksen peruste

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Edullisimman tarjouksen jätti Proxion Plan Oy, jonka kanssa on pidetty sopimuskatselmus 24.8.2023. Sopimuskatselmuksessa varmistettiin, että tarjoaja on ymmärtänyt tarjouspyynnön oikein.  

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

halvin hinta

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Porin kaupunki on teettänyt siltojen ja teräsputkirumpujen yleistarkastuksen syksyllä 2019. Yleistarkastuksen jatkotyönä oli tarpeen teettää erikoistarkastus ja kantavuusselvitys Impolan ylikulkusillalle (T-6028). Silta on erikoiskuljetusreittiä. Erikoistarkastus tehtiin Väylän ”Taitorakenteiden erikoistarkastusten laatuvaatimukset – Sillat, 3.9.2018” ohjejulkaisun mukaisesti kesällä 2020. Kesällä 2021 sillalle tehtiin lisätutkimuksia, koska näytteissä betonin vetolujuus oli liian pieni. Erikoistarkastuksen, lisätutkimusten ja kantavuusselvityksen perusteella jatkotoimenpiteiksi esitettiin sillan peruskorjausta tai uuden sillan rakentamista. Peruskorjauksella ei saavutettaisi kuitenkaan riittävää kantavuutta ja elinkaarta. Infrajohtaminen on aloittanut valmistelut uuden sillan suunnittelemiseksi ja rakentamiseksi. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan yleissuunnitelma, jossa määritellään muun muassa siltatyyppi, tarkastellaan vaihtoehtoiset katujärjestelyt sekä työnaikaiset kiertotiejärjestelyt. Työ sisältää myös suunnittelussa tarvittavat maaperä- ja maastotutkimukset.  

Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä, hankinnan ennakoitu arvo sopimuskaudella on noin 80 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta Hilmassa 27.7.2023. Saapuneiden kysymysten perusteella täsmennettiin suunnittelutoimeksiannon aikataulua ja korjausilmoitus julkaistiin 14.8.2023. Tarjousaika päättyi 21.8.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Osatarjouksia ei sallittu. 

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: AFRY Finland Oy, Proxion Plan Oy ja WSP Finland Oy. 

Sopimuskausi on syyskuu 2023 - maaliskuu 2024 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu. 

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Impolan ylikulkusillan (T-6028) yleissuunnittelu hankitaan  Proxion Plan Oy:ltä. 

Allekirjoitus

Toni Haapakoski, yksikön päällikkö, tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö