Kaupunginhallitus, kokous 21.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 384 Työsuhdepolkupyörät leasing-palveluna hankinta

PRIDno-2023-2698

Valmistelija

  • Timo Jauhiainen, Henkilöstöjohtaja, timo.jauhiainen@pori.fi

Perustelut

Sarastia Oy:n yhteishankintayksikkö kilpailuttaa ja neuvottelee omistajiensa puolesta puitejärjestelyjä ja hankintasopimuksia sekä vastaa sopimushallinnasta.

Sarastia Oy on kilpailuttanut työsuhdepolkupyörät ja -sähköpyörät leasingpalveluna, joka mahdollistaa työsuhdepolkupyöräedun hyödyntämisen sopimukseen sitoutuneiden organisaatioiden henkilöstölle. Leasingpalvelu sisältää leasingrahoituksen ja työsuhdepyöräpalvelun hallinnoinnin kokonaisuutena. Kyseessä on yhden toimittajan puitejärjestely, jonka sopimustoimittaja on Oomi Oy ja sopimuskausi 24.5.2023-23.5.2027.

Porin kaupungin henkilöstölle esitetään hankittavaksi työsuhdepyöräetu. Haluamme työnantajana panostaa henkilöstömme hyvinvointiin ja työnantajamielikuvaan sekä tarjota yhdenvertainen mahdollisuus hankkia luontoisetuna polku- tai sähköpyörä. Työsuhdepyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön sekä työ- että vapaa-ajalla.

Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu, joka on osa työntekijän kokonaispalkkaa. Työsuhdepyörän verotusarvo sisällytetään työntekijän kuukausittaiseen kokonaispalkkaan ja henkilön rahapalkka alenee vastaavasti luontoisedun verotusarvon verran. Vuonna 2023 verotusarvo on verovapaata tuloa enimmillään 100 €/kk eli 1200 €/vuosi.

Työnantajan kustannusvastuu työsuhdepyörään liittyen rajoittuu palveluntarjoajan polkupyörä-kohtaiseen kuukausittaiseen toimistomaksuun. Kustannusarvio on 30 000 – 40 0000 € vuodessa.

Perusteluina sitoutumisesta Sarastia Oy:n kilpailuttamaan Työsuhdepolkupyörät ja -sähköpyörät leasingpalveluna -sopimukseen ovat:

  • yhteiskilpailutuksella saatavat volyymi ja prosessisäästöt
  • kattava ja kokonaistaloudellinen palvelukokonaisuus
  • sopimuskauden aikainen neuvotteluvoima ja sopimushallinta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vt. rahoitusjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että työsuhdepolkupyöräetu mahdollistetaan liittymällä Sarastia Oy:n kilpailuttamaan "Työsuhdepolkupyörät ja -sähköpyörät leasing-palveluna" -sopimukseen. Lisäksi päätetään, että hankintapalvelut tekee Porin kaupungin osalta sitoutumisilmoituksen Sarastia Oy:lle. Sitoutuminen tehdään ajalle 1.10.2023 - 23.5.2027.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Hankintapalvelut, toimialajohtajat ja laitosten johtajat, HR-yksikön palvelussuhdetiimi

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.