§ 251 Avaava tase sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen jälkeen

Lataa 

PRIDno-2023-1623

Päätöspäivämäärä

5.9.2023

Päätöksen tekijä

Talous- ja hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Porin kaupungin konsernipalveluiden toimintasäännön § 4 mukaan talous- ja hallintoyksikkö vastaa konsernitilinpäätöksestä.

Kuvaus

Kaupunginvaltuusto on 22.5.2023 § 71 päättänyt vahvistaa Porin kaupungin avaavan taseen vuodelle 2023 noudattaen kirjanpitolautakunnan hyvinvointialue- ja kuntajaoston lausunnon 128/2022 periaatteita. Päätöksen jälkeen on havaittu, että arvonkorotusrahastoon sisältyy Satakunnan sairaanhoitopiirin osuutta 3 584 122,70 euroa, mikä tulee edellä mainittua lausuntoa noudattaen kirjata peruspääomaa vastaan muiden kaupungilta hyvinvointialueelle siirtyvien omaisuus- ja pääomaerien tapaan. Sekä arvonkorotusrahasto että peruspääoma sisältyvät taseen oman pääoman eriin.

Lisäksi oikaistaan Satakunnan Pelastuslaitoksen pysyvien vastaavien käyttöomaisuuserä KOS000050826 (105 300,58 euroa) riviltä "Muut pitkävaikutteiset menot" riville "Rakennukset". Oikaisu koskee vain esitettävää taselaskelmaa, eikä sillä ole kirjanpidollisia vaikutuksia.

Arvonkorotusrahaston kirjauksella ei ole vaikutusta oman pääoman tai taseen kokonaissummaan, eikä tase eroa kaupunginvaltuuston aiemmin vahvistamasta avaavasta taseesta siirtyvän omaisuuden tasearvon osalta. Näin ollen oikaistu avaava tase vahvistetaan teknisenä korjauksena viranhaltijapäätöksellä.

Päätös

Päätän oikaista vahvistettua avaavaa tasetta liitteen mukaisesti.

Allekirjoitus

Tuomas Hatanpää, talous- ja hallintojohtaja, konsernipalvelut, talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö