§ 15 Tahkoluodon, Mäntyluodon ja Kaanaankorven laajennusalueiden vedenalaisen luonnon selvitykset

Lataa 

PRIDno-2023-3277

Päätöspäivämäärä

15.9.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Alleco Oy on vedenalaisiin luontoselvityksiin erikoistunut konsulttitoimisto, jolla on laaja kokemus ja pitkä referenssilista vastaavista selvityksistä.

Alleco Oy pystyi aloittamaan selvitykset heti, koska heidän tutkimuskalustonsa on jo alueella. Jos selvitykset tilattaisiin myöhemmin, siirtäisi se tutkimukset ensi kesään ja kaavahankkeet viivästyisivät vastaavasti.

Tarjous täyttää kelpoisuusvaatimukset.

Liitteet:

Alleco OyTarjous 8.9.2023

Tarjous tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Tahkoluoto-Paakareiden ja Yyterinnimen osalyleiskaavojen sekä Mäntyluodon asemakaavan laajennuksen vedenalaisen luonnon selvitykset

Tahkoluodon sataman noin 100ha:n merellelaajennusalueen, Mäntyluodon sataman noin 100ha:n merellelaajennusalueen sekä Kaanaankorven noin 10ha:n merellelaajennusalueen merenalaisen luonnon selvitykset voidaan riuttaluonnon osalta tehdä vielä syksyllä 2023, kun tutkimuksiin ryhdytään viipymättä. Selvitykset ovat tarpeen Tahkoluodon ja Yyterinnimen osayleiskaavahankkeiden sekä Mäntyluodon satamassa käynnissä olevan asemakaavan laajennuksen eteenpäin viemiseksi aikataulussa. Jos selvitykset tilattaisiin myöhemmin, siirtäisi tutkimukset ensi kesään ja kaavahankkeita vastaavasti.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankita. Hankintaohjeen mukaan yli 10 000€:n hankinnat tulisi pääsääntöisesti kilpailuttaa. Kilpailutuksesta luovuttiin työn kiireellisyyden takia siksi, että kaavahankkeet pääsevät etenemään jo 2023.

Hankinnan arvo on 10 500€ (+alv24%) sisältäen kaikki kustannukset.

Hankinta toteutettiin suorahankintana konsultilta, joka tekee alueella merituulivoimaan liittyviä vedenalaisen luonnon tutkimuksia ja jolla on tutkimuskalusto jo valmiina alueella.

Alleco Oy toimitti 6.9.2023 lähetetyn tarjouspyynnön pohjalta tarjouksen 8.9.2023.

Sopimuskausi kestää vuoden 2023 loppuun ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätetään edellä mainituin aikataulu- ja kokonaistaloudellisin perustein, että Tahkoluodon, Mäntyluodon ja Kaanaankorven laajennusalueiden vedenalaisen luonnon selvitykset hankitaan Alleco Oy:ltä 8.9.2023 päivätyn tarjouksen perusteella.

Allekirjoitus

Janne Vartia, vs. Yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, Kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö