Nuorisovaltuusto, kokous 19.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 175 Kannanotto kouluturvallisuuteen

PRIDno-2023-3866

Perustelut

Olemme miettineet kannaoton tekemistä liittyen koulujen turvallisuuteen. Kartoitetaan nyt kahta eri vaihtoehtoa: Haluammeko tehdä tämän yksinämme vai haluammeko kysyä Satakunnan piirin puolueiden nuorisojärjestöjä mukaan kannanottoomme. Seuraavat puolueet ovat niitä, joilla on netistä löytyvää tietoa, että heillä olisi toiminassa oleva Satakunnan piirin nuorisojärjestö: Kokoomus, Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue, Perussuomalaiset, Vihreät ja Keskusta.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton järjestö. Tämä on syytä muistaa, kun kämme keskustelua tästä asiasta!

Ehdotus

Päätetään otammeko yhteyttä puolueiden nuorisojärjestöjen Satakunnan piireihin vai emme.

Päätös

Päätimme ottaa yhteyttä satakunnan eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöihin kuin myös vasemmistoliitton ja Kristillidemokraattien, Suomen ruotsalainen kansanpuolueen ja liike nytin nuorisojärjesöihin, jos he haluavat tulla mukaan kannanottoomme.

Tiedoksi

Puolueiden nuorisojärjestöjen Satakunnan piirien puheenjohtajat

Muutoksenhaku

Kunnallisen viranhaltijalain (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 304/2003) 50 §:n 2 momentin mukaan viranhaltija, joka on jäsenenä yhdistyksessä, joka voi panna vireille tätä päätöstä koskevan asian työtuomioistuimessa, tai jäsenenä edellä mainitun yhdistyksen alayhdistyksessä, ei saa hakea tähän päätökseen muutosta oikaisuvaatimuksella, eikä valituksella, eikä saattaa asiaa hallintoriita-asiana ratkaistavaksi siltä osin, kun päätös koskee virka- ja työehtosopimuksen soveltamista ja tulkintaa. Samaa sovelletaan myös työsopimussuhteiseen työntekijään.