§ 38 Etelärannan tapahtuma-alueiden käyttöohjeiden tilaaminen

Lataa 

PRIDno-2023-4195

Päätöspäivämäärä

10.11.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjouksen työpaketti 1 täytti tarjouspyynnön vaatimukset. Hankinta on suorahankinta, sillä Kuusisto & Sahlstedt Oy on kaupungin saamien tietojen mukaan Suomen ainoa tapahtumien ja kohtaamistalouden strateginen asiantuntijatoimisto, joka tuottaa syvällistä kokonaisnäkemystä ihmisten välisten kohtaamisten jalostamisesta kaupunkien menestyksen ja tulevaisuuden muovaamiseksi.

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Kaupunki pyrkii Pori 2030 strategian mukaisesti vahvistamaan asukasmäärää muun muassa kehittämällä Poria ympärivuotisena tapahtuma- ja kulttuurikaupunkina. Yksi Porin keskustan keskeisistä tapahtumapaikoista ja elämyksellisimmistä alueista, Eteläranta, on käynyt läpi mittavat infrauudistukset (Jokikeskuksen vaiheet 1. ja 2.), jotka valmistuvat kevään 2024 aikana. Osana uudistustyötä Etelärantaan valmistuu erillinen tapahtuma-aukio, jonka halutaan palvelevan sekä kaupunkilaisten itse järjestämiä tapahtumia että Porin kaupungin edustuksellisia tapahtumia.

Etelärannasta ja tapahtuma- sekä taideaukiosta on valmistumassa infrakortti, joka esittelee rakenteelliset perustiedot alueen käyttömahdollisuuksista. Infrakortin lisäksi tarvitaan kuitenkin kattavampi ymmärrys alueen soveltuvuudesta ja mahdollisuuksista erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Etelärannan käyttöä tapahtumapaikkana tulee linjata myös alueen asukkaiden ja viranomaisten kanssa. Alueeseen liittyy historiaa sekä erityispiirteitä, jotka tulee huomioida, jotta alueelle tavoiteltava tapahtumallisuus toteutuu hyvässä yhteistyössä, turvallisesti ja sujuvasti niin asukkaiden, tapahtumajärjestäjien, viranomaisten kuin kaupunkiorganisaation kanssa.

Kuusisto & Sahlstedt on jättänyt tarjouksen 12.10. järjestetyn etätapaamisen perusteella. Tarjous työstä saapui 27.10.2023. Tarjous sisältää kolme osaa, työpaketit 1-3. Tarjouksen työpaketti 1 sisältää Etelärannan tapahtuma-alueen käyttöohjeen laatimisen vuoropuhelussa paikallisyhteisön kanssa. Työpaketin 1 hankinta on edellytys alueen tapahtumakäytön mahdollistamiseksi hyvässä yhteistyössä, turvallisesti ja sujuvasti niin asukkaiden, tapahtumajärjestäjien, viranomaisten kuin kaupunkiorganisaation kanssa. Työpaketin 1 hinta tarjouksessa on 15 390 € (alv 0%).

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. 

Päätös

Päätän, että Etelärannan tapahtuma-alueiden käyttöohjeet laaditaan työpaketti 1 mukaisesti Kuusisto & Sahlstedt Oy:lta.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö