Vapaa-ajan lautakunta, kokous 7.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 100 Vapaa-ajan lautakunta, neljännesvuosiraportti syyskuu 2023

PRIDno-2023-1423

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Vapaa-ajan lautakunnan toimintatuotot ovat toteutuneet talousarvioon nähden positiivisesti, toteumaprosentti 37,4 (v. 2022 30,3). Erityisesti maksutuotot ovat kasvaneet viime vuodesta.  Vuoden 2022 alkupuolella liikunta- ja kulttuurilaitosten aukioloa rajoitettiin, ja liikuntalaitoksia oli myös suljettuina koronatilanteen vuoksi. Pääsymaksuja ja tilojen käyttömaksuja jäi tuolloin saamatta. Myös muiden tuottolajien osalta kasvua on viime vuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan toimintatuottojen arvioidaan maaliskuun talousraportin perusteella toteutuvan noin 0,4 miljooonaa euroa talousarviota paremmin.

Toimintakulut ovat kasvaneet merkittävästi, toteumaprosentti 28,6 (vuonna 2022 21,8). Viime vuoteen verrattuna luvut eivät ole kaikkien kululajien osalta vertailukelpoisia.  Lautakuntauudistuksen myötä eläkeperusteisia henkilöstösivukuluja siirrettiin palkkakuluja vastaavasti sivistystoimialan hallinnosta vapaa-ajan lautakunnan kuluiksi.  Lisäksi sivistystoimialan yhteisten palvelujen purkamisen myötä siirtyi viime vuoden kesäkuussa henkilöstöä sekä kulttuuri- että liikunta- ja nuorisoyksikköön yhteensä yhdeksän henkilöä. Määrärahoja lisättiin tälle vuodelle siirtyneitä kuluja vastaavasti. Näistä syistä johtuen henkilöstökulut ovat kasvaneet huomattavasti. Kulujen kasvu viime vuoteen on 44,9 prosenttia. 

Palvelujen ostoissa merkittävimmät lisäykset ovat hanketoiminnan palvelujen ostot, jotka liittyvät erityisesti Harrastamisen Porin malli -hankkeen laajentumiseen. Uimavalvojien sijaistarpeita on jouduttu paikkamaan palvelujen ostoilla.  Myös liikuntalaitosten kilpailutettujen kassa- ja kahviopalvelujen hinnat ovat nousseet.

Tarvikeostot ovat viime vuoden tasolla. Kustannusten nousu on kasvattanut tarvikehankintojen kuluja.

Liikunnan ja kulttuurin avustukset olivat aiemmin sivistystoimialan hallinnon määrärahoissa. Tälle vuodelle määrärahat siirrettiin vapaa-ajan lautakunnalle. Avustuspäätökset tehtiin helmikuussa, ja suurin osa avustuksista on maksettu maaliskuussa. Tästä syystä avustusten kulut ovat kasvaneet.

Muut kulut ovat toteutuneet viime vuoden tasolla.

Määrärahojen lisäyksistä huolimatta toimintakulujen arvioidaan maaliskuun raportin perusteella toteutuvan 0,7 miljoonaa euroa talousarviota suurempina.

Vapaa-ajan lautakunnan toimintakatteen toteumaprosentti on 25,4 (v. 2022 18,1). Toimintakate on kasvanut viime vuodesta 63,6 %. Kasvuun ovat syynä edellä mainitut kulujen kasvuun liittyvät asiat. Vaikka määrärahalisäyksiä talousarvioon tehtiin, on toimintakatteen kasvu ollut liian suurta suhteessa talousarvioon. Myös hanketoimintaan liittyvien menojen ja kulujen osalta on jonkin verran alibudjetointia. Neljännesvuosiraportin perusteella ennuste on, että vapaa-ajan lautakunnan määrärahojen ylitys on 0,3 miljoonaa euroa.

Kunta-alan 8.6.2022 solmimaa palkkasopimusratkaisua on täydennetty ns. perälautatarkastelulla 7.3.2023. Ratkaisun perusteella 1.6.2023 voimaan astuvia yleiskorotuksia ja paikallisia järjestelyeriä korotetaan huomioiden verrokkialojen työehtosopimusten kustannusvaikutusprosentti. Lisäksi kunta-alan työntekijöille maksetaan kesäkuussa 467 euron kertapalkkio. Talous- ja hallintoyksikkö valmistelee talousarviomuutokset ja tarvittavan määrärahan haun kaupunginvaltuustolta keskitetysti. Sivistystoimialalle palkkaratkaisusta aiheutuva lisäkustannus on alustavien arvioiden mukaan noin 1,8 miljoonaa euroa, josta vapaa-ajan lautakunnan osuus on noin 0,2 miljoonaa euroa.

Neljännesvuosittain raportoidaan talousarvion toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta. Sivistystoimialan elinvoiman, hyvinvoinnin, toimialan yhteisten sekä kulttuurin, liikunnan ja nuorison toiminnallisten tavoitteiden raportit ovat esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää merkitä neljännesvuosiraportin tiedoksi

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Merkitään, että vapaa-ajan lautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen asiasta.

Valmistelija

Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Vapaa-ajan lautakunnan toimintatuotot ovat toteutuneet talousarvioon nähden positiivisesti, toteumaprosentti 47,7 (v. 2022 36,8), kasvua edelliseen vuoteen verrattuna 26,1 prosenttia. Erityisesti pääsymaksutuotot ja tilojen vuokratuotot ovat kasvaneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, koska liikunta- ja kulttuuritilojen käyttörajoituksia ei enää ole ollut.  Myös muiden tuottojen muun muassa hankerahoituksen osalta on kasvua viime vuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan toimintatuottojen arvioidaan huhtikuun talousraportin perusteella toteutuvan noin 0,4 miljoonaa euroa talousarviota paremmin.

Toimintakulut ovat kasvaneet merkittävästi, toteumaprosentti 36,4 (vuonna 2022 29,6). Lautakuntauudistuksen myötä eläkeperusteisia henkilöstösivukuluja siirrettiin palkkakuluja vastaavasti sivistystoimialan hallinnosta vapaa-ajan lautakunnan kuluiksi.  Lisäksi sivistystoimialan yhteisten palvelujen purkamisen myötä siirtyi viime vuoden kesäkuussa henkilöstöä sekä kulttuuri- että liikunta- ja nuorisoyksikköön. Määrärahoja lisättiin tälle vuodelle siirtyneitä kuluja vastaavasti. Näistä syistä johtuen henkilöstökulut ovat kasvaneet huomattavasti. Kulujen kasvu viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on 36 prosenttia.

Palvelujen ostoissa merkittävimmät lisäykset ovat hanketoiminnan palvelujen ostot. Uimavalvojien sijaistarpeita on jouduttu paikkamaan palvelujen ostoilla. Myös liikuntalaitosten kilpailutettujen kassa- ja kahviopalvelujen hinnat ovat nousseet.

Kustannustason nousu on kasvattanut tarvikehankintojen kuluja.

Liikunnan ja kulttuurin avustukset siirrettiin vuonna 2023 vapaa-ajan lautakunnalle. Avustuspäätökset tehtiin helmikuussa, ja suurin osa avustuksista maksettiin maaliskuussa. Loput avustuksista maksetaan lähikuukausien aikana.

Muut kulut ovat toteutuneet viime vuoden tasolla.

Määrärahojen lisäyksistä huolimatta toimintakulujen arvioidaan huhtikuun raportin perusteella toteutuvan 0,7 miljoonaa euroa talousarviota suurempina.

Vapaa-ajan lautakunnan toimintakatteen toteumaprosentti on 32,2 (v. 2022 26,2). Toimintakate on kasvanut viime vuodesta 43,4 %. Kasvuun ovat syynä edellä mainitut kulujen kasvuun liittyvät asiat.  Toimintakate on kasvanut edelleen liian nopeasti, vaikka nettomenojen kasvu on neljännesvuosiraporttiin verrattuna hieman tasoittunut. Huhtikuun talousraportin perusteella ennuste on, että vapaa-ajan lautakunnan määrärahojen ylitys on 0,3 miljoonaa euroa. 

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää merkitä talousraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Merkitään, että vapaa-ajan lautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen asiasta.

Valmistelija

Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Vapaa-ajan lautakunnan toimintatuotot ovat toteutuneet talousarvioon nähden positiivisesti, toteumaprosentti 68,8 (v. 2022 56,1). Erityisesti pääsymaksutuotot ja tilojen vuokratuotot ovat kasvaneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, koska liikunta- ja kulttuuritilojen käyttörajoituksia ei enää ole ollut. Myös muiden tuottojen muun muassa hankerahoituksen osalta on kasvua viime vuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan toimintatuottojen arvioidaan toteutuvan noin 0,6 miljoonaa euroa talousarviota paremmin.

Toimintakulut ovat kasvaneet merkittävästi, toteumaprosentti 56,6 (v. 2022 45,6). Kasvua edelliseen vuoteen 38,6 %.  Henkilöstökulujen kasvuun  vaikuttavat etenkin  organisaatiomuutokset, joiden myötä henkilökunnan määrä on kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna. Myös hanketoiminnan kasvu on vaikuttanut henkilöstön määrään. Kesäkuussa maksetut palkkojen sopimuskorotukset kertakorvauksineen kasvattavat henkilöstökuluja.

Palvelujen ostoissa merkittävimmät lisäykset ovat hanketoimintaan liittyvien palvelujen ostot. Uimavalvojien sijaistarpeita on jouduttu paikkamaan palvelujen ostoilla. Myös liikuntalaitosten kilpailutettujen kassa- ja kahviopalvelujen hinnat ovat nousseet.

Kustannustason nousu on kasvattanut tarvikehankintojen kuluja.

Määrärahojen lisäyksistä huolimatta toimintakulujen arvioidaan toteutuvan 0,9 miljoonaa euroa talousarviota suurempina.

Toimintakate on kasvanut viime vuodesta 51,4 %, toteumaprosentti 52,1 (v. 2022 40,9). Kasvuun ovat syynä edellä mainitut kuluja lisäävät asiat. Haasteena on myös se, että tiettyjä hanketoiminnan tuottoja saadaan vasta ensi vuonna. Hankekulut kohdentuvat jo tälle vuodelle. Talousarvion määrärahoissa on  hanketoiminnan tuottojen ja kulujen osalta alibudjetointia. Toimintakate on kasvanut liikaa talousarvioon nähden. Puolivuotisraportin perusteella ennuste on, että vapaa-ajan lautakunnan määrärahojen ylitys on 0,3 miljoonaa euroa. 

Vapaa-ajan lautakunnan alaisen toiminnan vakituisen ja muun henkilöstön määrä on edellisvuoteen verrattuna kasvanut. kahdeksalla henkilöllä. Terveysperusteisten poissaolojen määrä on vähentynyt edellisvuoteen verrattuna. 

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää merkitä puolivuotisraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Merkitään, että vapaa-ajan lautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen asiasta.

Valmistelija

Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Vapaa-ajan lautakunnan toimintatuotot ovat toteutuneet talousarvioon nähden paremmin toteumaprosentti 74,4 (v. 2022 61,7). Erityisesti pääsymaksutuotot ja tilojen vuokratuotot ovat kasvaneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, koska liikunta- ja kulttuuritilojen käyttörajoituksia ei enää ole ollut. Tästä huolimatta liikunta- ja nuorisoyksikön osalta molempien tuottolajien osalta jäädään selkeäsit talousarviosta. Myös muiden tuottojen muun muassa hankerahoituksen osalta on kasvua viime vuoteen verrattuna. Kokonaisuudessaan toimintatuottojen arvioidaan toteutuvan noin 0,4 miljoonaa euroa talousarviota paremmin.

Toimintakulut ovat kasvaneet merkittävästi, toteumaprosentti 67,0 (v. 2022 55,8). Kasvua edelliseen vuoteen 34,8 %. Henkilöstökulujen kasvuun vaikuttavat etenkin organisaatiomuutokset, joiden myötä henkilökunnan määrä on kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna.. Kesäkuussa maksetut palkkojen sopimuskorotukset kertakorvauksineen kasvattavat henkilöstökuluja samoin heinäkuussa maksetut lomarahat. 

Vuoden 2023 talousarviota tehtäessä oli avoinna organisaatiomuutoksiin liittyviä asioita. Nuorisoyksikön päällikön virkaa ei ollut perustettu, joten palkkauskustannuksia ei otettu huomioon talousarviossa eikä myöskään Promenadikeskuksen käytännön järjestelyistä vastaavan tuotantokoordinaattorin palkkauskustannuksia. Promenadikeskuksen hallinnointi siirtyi tekniseltä toimialalta sivistystoimialalle. Muita syitä henkilöstökulujen ylityksiin ovat olleet kasvaneet sijais- ja ylityökulut, jotka ovat olleet välttämättömiä, jotta on turvattu palvelujen toimivuus sekä kulttuuri- ja liikuntalaitosten aukiolo.  Koronan vuoksi uimakouluja ei ole voitu järjestää tai ne on järjestetty huomattavasti pienimuotoisempina vuosina 2020-22, joten määräaikaisten uimaopettajien palkkauskustannukset ovat tänä vuonna merkittävästi nousseet. Jonkin verran on lisäkuluja tullut eläköitymisistä, kun tehtäviin on perehdytetty uusi henkilö ennen edellisen poisjäämistä. Lisäksi tehtävänkuvien muutokset ja tehtävien vaativuuden arvioinnit ovat nostaneet palkkauskustannuksia odotettua enemmän etenkin kulttuuriyksikössä. Myös hanketoimintaan on palkattu määräaikaisia työntekijöitä. Osaan hankkeista avustukset saadaan myöhemmin loppuvuoden tai ensi vuoden aikana.  Hankkeiden omarahoitusosuuksiin ei ole varattuna tarvittavia määrärahoja. Lisäksi yhden kirjaston työntekijän palkkakustannukset olivat viime vuoden aikana kohdistuneet väärälle liikelaitoksen kustannuspaikalle. Palkkamenojen korjaus on tehty tämän vuoden puolella vuoden 2023 määrärahoista.

Henkilöstökulut tulevat ennusteen mukaan ylittämään talousarviomäärärahat arviolta 0,55 miljoonaa euroa seuraavista syistä.

Palvelujen ostoissa merkittävimmät kuluja lisääviä asioita ovat hanketoimintaan liittyvien palvelujen ostot. Uimavalvojien sijaistarpeita on jouduttu paikkamaan palvelujen ostoilla. Myös liikuntalaitosten kilpailutettujen kassa- ja kahviopalvelujen hinnat ovat nousseet. Palvelujen ostojen arvioitu ylitys on 0,35 miljoonaa euroa.

Kustannustason nousu on kasvattanut tarvikehankintojen kuluja. Tarvikehankintojen ylitys on arviolta 0,1 miljoonaa euroa.

Määrärahojen lisäyksistä huolimatta toimintakulujen arvioidaan toteutuvan 1 miljoonaa euroa talousarviota suurempina.

Toimintakate on kasvanut viime vuodesta 44,5 %, toteumaprosentti 64,4 (v. 2022 53,2). Kasvuun ovat syynä edellä mainitut kuluja lisäävät asiat. Toimintakate on kasvanut liikaa talousarvioon nähden. Heinäkuun talousraportin perusteella ennuste on, että vapaa-ajan lautakunnan määrärahojen ylitys on 0,6 miljoonaa euroa. 

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää merkitä heinäkuun talousraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Merkitään, että vapaa-ajan lautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen ja yksiköiden päälliköiden selvitykset asiasta.

Merkitään, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laulainen saapui kokoukseen tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 17.25.

Merkitään, että Antero Kivelä poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 18.11.

Merkitään, että Arja Laulainen poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn aikana kello 18.11.

Valmistelija

Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Vapaa-ajan lautakunnan toimintatuottojen toteumaprosentti oli elokuussa 80,9 (69,7 vuonna 2022). Toimintatuotot tulevat toteuman perusteella olemaan 0,4 miljoonaa euroa talousarviota suuremmat johtuen liikunta- ja kulttuuritilojen käyttörajoitusten poistumisesta ja kävijämäärien kasvusta sekä hankerahoituksen kasvusta. Yksiköiden väliset erot ovat suuret. Kulttuuriyksikön osalta tuotot ylittävät merkittävästi talousarvion johtuen pääasiassa hankerahoitustuotoista. Liikunta- ja nuorisoyksikön tuotot tulevat positiivisesta kehityksestä huolimatta jäämään talousarviosta. Etenkin liikuntalaitosten pääsymaksut ja liikuntatilojen vuokratuotot jäävät talousarviota pienemmiksi. Nämä vaikuttavat merkittävästi koko lautakunnan talousarvion toteutumiseen loppuvuoden osalta.

Toimintakulujen toteumaprosentti oli elokuussa 74,5 (64,3 vuonna 2022). Toimintakulut ovat kasvaneet merkittävästi. Kasvua vime vuoteen verrattuna on 30 %. Toimintakulujen arvioidaan ylittävän muutetun talousarvion 0,9 miljoonalla eurolla. Henkilöstökulujen kasvu johtuu ennen kaikkea organisaatiomuutoksista, joiden myötä henkilöstön määrä kasvoi. Kulttuuriyksikön henkilöstökulujen ylitys aiheutuu lisääntyneestä hanketoiminnasta, kasvaneesta sijaistarpeesta sekä tehtäväkuvien ja tehtävien vaativuuden muutoksista. Kulttuuriyksikön palvelujen ostojen ylitys aiheutuu etenkin hanketoimintaan liittyvien palvelujen ostoista. Liikunta- ja nuorisoyksikön henkilöstökustannukset ylittyvät osaltaan nuorisoyksikön perustamiseen liittyvistä muutoksista.  Lisäksi henkilöstökuluja ovat kasvattaneet uimavalvojien sijaiskulut sekä ylityökorvaukset, joita on maksettu liikuntalaitosten aukiolon turvaamiseksi. Ostopalveluiden osalta tulee ylitystä kilpailutettujen liikuntalaitosten kassa-ja kahviopalvelujen hintojen noususta sekä uimavalvojien sijaisten sekä kasvaneen uimaopetuksen hankkimisesta.

Toimintakate on kasvanut viime vuoteen verrattuna 39,1 %. Toteumaprosentti oli elokuussa 72,2 (62,0 vuonna 2022). Toimintakate on kasvanut liikaa talousarvioon nähden. Tämänhetkisen arvion mukaan vapaa-ajan lautakunnan määrärahat ylittyvät 0,5 miljoonalla eurolla.

Kulttuuriyksikössä henkilöstön määrä on vähentynyt, liikunta- ja nuorisoyksikössä hieman kasvanut. Teveysperusteiset poissaolot ovat selvästi vähentyneet, erityisesti sairauspoissaolot.

Ehdotus

Esittelijä

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää merkitä elokuun talous- ja henkilöstöraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

___

Merkitään, että seuraavaksi käsiteltiin asiakohta § 90.

Kokouskäsittely

Merkitään, että vapaa-ajan lautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen asiasta.

Valmistelija

  • Martti Kujanpää, controller, talousyksikkö, martti.kujanpaa@pori.fi

Perustelut

Vapaa-ajan lautakunnan toimintatuottojen toteumaprosentti oli syyskuussa 89,7 (77,7 vuonna 2022). Toimintatuotot tulevat toteuman perusteella olemaan 0,4 miljoonaa euroa talousarviota suuremmat johtuen liikunta- ja kulttuuritilojen käyttörajoitusten poistumisesta ja kävijämäärien kasvusta sekä hankerahoituksen kasvusta. Yksiköiden väliset erot ovat suuret. Kulttuuriyksikön osalta tuotot ylittävät merkittävästi talousarvion johtuen pääasiassa hankerahoitustuotoista. Liikunta- ja nuorisoyksikön tuotot tulevat positiivisesta kehityksestä huolimatta jäämään talousarviosta. Etenkin liikuntalaitosten pääsymaksut ja liikuntatilojen vuokratuotot jäävät talousarviota pienemmiksi. Nämä vaikuttavat merkittävästi koko lautakunnan talousarvion toteutumiseen loppuvuoden osalta.

Toimintakulujen toteumaprosentti oli syyskuussa 81,4 (72,6 vuonna 2022). Toimintakulut ovat kasvaneet merkittävästi. Kasvua viime vuoteen verrattuna on 26,9 %. Toimintakulujen arvioidaan ylittävän muutetun talousarvion 0,9 miljoonalla eurolla. Henkilöstökulujen kasvu johtuu ennen kaikkea organisaatiomuutoksista, joiden myötä henkilöstön määrä kasvoi. Kulttuuriyksikön henkilöstökulujen ylitys aiheutuu lisääntyneestä hanketoiminnasta, kasvaneesta sijaistarpeesta sekä tehtäväkuvien ja tehtävien vaativuuden muutoksista. Kulttuuriyksikön palvelujen ostojen ylitys aiheutuu etenkin hanketoimintaan liittyvien palvelujen ostoista. Liikunta- ja nuorisoyksikön henkilöstökustannukset ylittyvät osaltaan nuorisoyksikön perustamiseen liittyvistä muutoksista. Lisäksi henkilöstökuluja ovat kasvattaneet uimavalvojien sijaiskulut sekä ylityökorvaukset, joita on maksettu liikuntalaitosten aukiolon turvaamiseksi. Ostopalveluiden osalta tulee ylitystä kilpailutettujen liikuntalaitosten kassa- ja kahviopalvelujen hintojen noususta sekä uimavalvojien sijaisten sekä kasvaneen uimaopetuksen hankkimisesta.

Toimintakate on kasvanut viime vuoteen verrattuna 34,5 %. Toteumaprosentti oli syyskuussa 78,3 (70,4 vuonna 2022). Toimintakate on kasvanut liikaa talousarvioon nähden. Syyskuun toteumien perusteella ennuste on, että vapaa-ajan lautakunnan määrärahat ylittyvät 0,5 miljoonalla eurolla.

Kulttuuriyksikössä henkilöstön määrä on vähentynyt, liikunta- ja nuorisoyksikössä hieman kasvanut. Terveysperusteiset poissaolot ovat selvästi vähentyneet, erityisesti sairauspoissaolot.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää merkitä neljännesvuosiraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

_____

Merkitään, että Antero Kivelä poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen kello 18.10.

Kokouskäsittely

Merkitään, että vapaa-ajan lautakunta kuuli controller Martti Kujanpään alustuksen asiasta.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.