Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 22.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 134 Hankeavustuksen myöntäminen, Proagria Länsi Suomi ry

PRIDno-2023-4175

Valmistelija

  • Kristiina Laine, kristiina.laine@pori.fi

Perustelut

Proagria Länsi-Suomi ry hakee hankeavustusta Maaseutuyritykset kestävyyden ja kehityksen polulle- hankkeen omarahoitusosuuteen 3600 euroa ajalle 1.9.2023-31.12.2026. 

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 359425,89 euroa, josta kuntarahaosuus kolmelle vuodelle on 3600 euroa (vuosittain 1200 euroa). Haettavan avustuksen osuus kokonaiskustannuksista on 1%. 

Satakunnan ELY-keskuksen hankerahoitus 323425,89 euroa. Omarahoitusosuus 10% kaikilta Satakunnan kunnilta yhteensä kolmelta vuodelta on 36000 euroa. 

Hanke on suunniteltu auttamaan Satakunnan maaseutualueen yrityksiä toimintaympäristön muutoksissa (vihreä siirtymä/ympäristötekijät, pandemia, sota yms.) sekä aktivoimaan tietoisuutta eri tukimahdollisuuksista. Kohderyhmä on maaseudun pienet yritykset, erityisesti ne, jotka eivät ole vielä löytäneet tukien/palveluiden piiriin. 

Suunnittelu- ja kehittämisyksikön lausunto:

Hakemukseen ei ehkä olla onnistuttu sanoittamaan täydellistä tai erityisen tarkkaa kuvausta kiertotaloudesta tai sen edistämisestä maatalousyrityksessä. Pyydetty summa on kuitenkin melko pieni suhteessa luvattuihin tekoihin. Hanke edistää myös juuri hyväksytyn resurssiviisaan kiertotalouden tiekartan tavoitetta 1.E.42 ”Maatalouden kestävyysmurrosta edistetään kaupungin maaomistajuuden ja viestinnän kautta.” Ilmastonmuutoksen vaikutukset ja laajemmat yhteiskunnalliset levottomuudet koettelevat maatalousyrittäjiä enemmän kuin montaa muuta yritystoiminnan alaa. Useimmat isommat ratkaisut on tehtävä tapauskohtaisesti yrityksen omista lähtökohdista ja sitä kautta lähestymistapa edistää kiertotalous- ja ilmastoasioita on suhteellisen osuva. ProAgrialla on hyvät verkostot tavoittaa maaseututoimijoita. Uusi EU-ohjelmakausi pitää saada käyntiin ripeästi ja kiertotalous tuo tähän hankkeeseen hyvän lisän.

Hanke edistää juuri hyväksytyn Porin kaupungin resurssiviisaan kiertotalouden tiekartan tavoitetta 1.E.42 ”Maatalouden kestävyysmurrosta edistetään kaupungin maaomistajuuden ja viestinnän kautta.” 

Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö puoltaa hankeavustuksen myöntämistä.

Lautakunta päättää yli vuoden kestävien hankkeiden avustuksista. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Lautakunta päättää myöntää Proagria Länsi-Suomi ry:n Maaseutuyritykset kestävyyden ja kehityksen polulle -hankkeelle 3600 euron avustuksen. Hankkeen toteutusaikataulu on 1.9.2023-31.12.2026. 

Avustus maksetaan elinkeinotoiminnan ostopalvelut -kustannuspaikalta 14117403 tililtä 47550.

Hankeavustuksen saajan tulee noudattaa Porin kaupungin avustusperiaatteita (KH 28.9.2020 § 501, päivitetty KH 19.12.2022 § 775). Avustusperiaatteiden mukaisesti avustus voidaan periä takaisin kokonaan tai osittain, mikäli osoittautuu, ettei avustusta käytetä ehtojen mukaisesti. Hankkeen keskeytyessä yhdistyksellä on velvollisuus maksaa saamansa hankeavustus takaisin siltä osin, kun hanke jää toteutumatta. Avustuksen saaja on velvollinen raportoimaan avustuksen käytöstä ja hankkeen tuloksista viipymättä hankkeen päätyttyä sekä hanketta toteutettaessa tuomaan esiin kaupungin osallistumisen rahoitukseen. Raportointi tapahtuu päärahoittajan raportointivelvoitteen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Hakija, kasvupalvelut ja kaupunkisuunnitteluyksikön vs. päällikkö, talous- ja hallintoyksikkö

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Porin yhteinen palvelupiste, Yrjönkatu 6
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.