§ 24 Kotimaisten digitaalisten sanomalehtien paikalliskäyttöinen palvelu

Lataa 

PRIDno-2023-3513

Päätöspäivämäärä

28.11.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, sivistystoimiala

Päätöksen peruste

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankintaan liittyy useita kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimuksia ja ne on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa tarjouspyynnössä.

Kelpoisuustarkistuksen perusteella todettiin,​että saatu tarjous täyttää tarjouspyynnön kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimukset.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Maksimipisteet ovat 100 pistettä. Pisteet on laskettu siten, että pienin annettu arvo / tarjottu arvo tuottaa maksimipisteet.

Hinta koostuu seuraavasti:

- Paikalliskäyttöisten sanomalehtien pakollisten julkaisujen kokonaishinta. Yksittäisen lisenssin hinta kerrotaan kahdeksalla, mikä on vertailumäärä lisensseille.

- Paikalliskäyttöisen palvelun alustamaksu.

Tarjousten arviointi ja vertailu

Koska tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia oli vain yksi,​ei varsinaista hintavertailua laadittu. Tarjousta ja sen hintatasoa on arvioitu asiantuntijoiden kesken ja todettiin,​ että annettu tarjous on tarkoituksenmukainen.

Liitteet 

Tarjouspyyntö

Tarjous (Bure Capital Oy)

Kuvaus

Hankinta koskee kotimaisten digitaalisten sanomalehtien paikalliskäyttöistä palvelua. Porin kaupunginkirjasto on kilpailuttanut hankinnan yhteishankintana Satakirjastojen käyttöön. Satakirjastoihin kuuluvat kaikkien Satakunnan kuntien yleiset kirjastot. Kotimaisten sanomalehtien digitaaliseen paikalliskäyttöiseen palveluun kuuluu selainpohjainen palvelu, lainausalusta, lehtivalikoima sekä tukipalvelut tilaajien käyttöön SaaS-palveluna. Tarkoituksena on, että järjestelmän lehtivalikoima on monipuolinen ja järjestelmästä löytyy haku-, tilastointi, arkisto- ja hallintaominaisuuksia sekä tarvittavat integraatiot. Lehtien tulee olla asiakkaiden käytettävissä IP-tunnistuksella kirjastojen tiloissa kiinteässä ja langattomassa verkossa. Palvelua voi käyttää sekä kirjaston että asiakkaan omilla laitteilla. Palvelun tulee olla käytössä vuorokauden ympäri ja lehtiä voi lukea samanaikaisesti etukäteen määritetty määrä käyttäjiä.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon ylittävä ja hankinnan ennakoiduksi arvoksi sopimuskaudella on arvioitu 130 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori -portaalin kautta Hilmassa 6.10.2023. Tarjousaika päättyi 31.10.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Osatarjouksia ei sallittu.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoi Bure Capital Oy.

Sopimuskausi on 1.1.2024-31.12.2025 + mahdolliset optiot 1 + 1 vuotta. Sopimuskausi alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Kotimaisten digitaalisten sanomalehtien paikalliskäyttöinen palvelu hankitaan Bure Capital Oy:ltä.

Allekirjoitus

Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, Sivistystoimiala

Organisaatiotieto

Kulttuuriyksikkö