§ 17 Lupa metsäkauriin ja supikoiran pyyntiin, Lännen Erästäjät ry

Lataa 

PRIDno-2023-4531

Päätöspäivämäärä

15.12.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö

Päätöksen peruste

Elinvoima- ​ja ympäristötoimialan toimintasäännön mukaan (19 §) metsäkauriin ja supikoiran pyyntiluvat kaupungin omistamilla kiinteistöillä myöntää suunnittelu- ​ja kehittämisyksikön päällikkö.

Kuvaus

Lännen Erästäjät ry hakee lupaa metsäkauriin ja supikoiran pyyntiin yhdessä Luodon Siirtolapuutarhayhdistys ry:n kanssa vuodeksi 2024. Metsästysoikeutta haetaan kaupungin omistamalle kiinteistölle 609-430-1-18 (Pori I). Metsästysalue on siirtolapuutarhan mökkialue, läjitysalue ja läheiset peltoalueet. Alue on esitetty hakemuksen liitteenä olevassa kartassa. Hakemukseen on myös liitetty Luodon Siirtolapuutarhayhdistys ry:n kokouksen pöytäkirjanote, jossa on päätetty vuoden 2024 pyynnistä.

Metsästys on jousiaseella tapahtuvaa vahtimismetsästystä tilapäisiltä ruokintapaikoilta ja täkyiltä. Metsästystä tekevät koulutetut metsästäjät. Metsäkaurista ja supikoiraa pyydetään niiden metsästysaikoina. Metsäkauriit aiheuttavat vahinkoa istutuksille ja viljelylle siirtolapuutarhan alueella ruokaillessaan. Supikoira pyritään poistamaan alueelta, koska se on haitallinen vieraspeto. Hakemuksessa on esitetty vastuullinen metsästyksenjohtaja ja Luodon Siirtolapuutarhayhdistys ry:n yhteyshenkilö.

Päätös

Myönnän Lännen Erästäjät ry:lle luvan metsäkauriiden ja supikoirien pyyntiin vuodelle 2024 päätöksen liitteenä olevan kartan mukaisella alueella seuraavin ehdoin:

1) Alueen muuta virkistyskäyttöä ei vaikeuteta kohtuuttomasti
2) Jahdin saalistiedot toimitetaan Porin kaupungin elinvoima- ​ja ympäristötoimialalle 31.3.2025 mennessä kirjallisesti tai sähköpostitse (Porin kaupungin elinvoima- ​ja 
ympäristötoimiala/ Outi Aalto,​ PL 121, ​28101 Pori tai outi.aalto@pori.fi)

Pyynnin voi aloittaa oikaisuvaatimusajasta huolimatta.

 

Käsittelymaksu ja sen määräytyminen

Tästä lupapäätöksestä perittävä maksu on 60 euroa. Maksu perustuu Porin kaupungin elinvoima-​​ ja ympäristölautakunnan 24.11.2021 hyväksymään ympäristönsuojeluviranomaisen taksaan.

Allekirjoitus

Seppo Salonen, yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö

Organisaatiotieto

Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö