§ 3 Ksylitolipastillien hankinta varhaiskasvatukseen

Lataa 

PRIDno-2023-4722

Päätöspäivämäärä

2.2.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, varhaiskasvatusyksikkö

Päätöksen peruste

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Kelpoisuustarkistuksen perusteella todettiin,​että saadut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimukset.
Hankinnan kelpoisuus-​ ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa (Vertailu, Ksylitolipastillien hankinta varhaiskasvatukseen.pdf) ja tarjouspyynnössä (Tarjouspyyntö, Ksylitolipastillien hankinta varhaiskasvatukseen.pdf).

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Valintaperusteena oli soveltuvuusvaatimukset täyttävä, hinnaltaan edullisin vaihtoehto.

Tarjousten arviointi ja vertailu

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 3 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

 

Kuvaus

Porin perusturva on aiempina vuosina hankkinut varhaiskasvatuksen lapsille ksylitolipastillit, Satakunnan hyvinvointialue ilmoitti, että se ei jatka käytäntöä. Sivistyslautakunta on edellyttänyt, että varhaiskasvatus hankkii jatkossa ko. pastillit.

Varhaiskasvatukseen hankitaan vuodeksi 2024 päiväkoti-ikäisille lapsille sopivia ksylitolipastilleja, joita jaetaan Porin päiväkodeissa päivän aikana 2/lapsi.
Pastillit hankitaan vuodeksi 2024, hankinnassa on yhden vuoden optio. Pastillien vuositarve on noin 900 000 kpl. Pastillien toimittajaksi valitaan soveltuvuusvaatimukset täyttävä, hinnaltaan edullisin vaihtoehto.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta, arvioitu vuosiarvo on n. 10 000 € sopimuskaudella. Mikäli optio otetaan käyttöön hankinnan kokonaisarvo on n. 20 000 €. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta 29.12.2023. Tarjousaika päättyi 22.1.2024 klo 12.00. Osatarjousta ei hyväksytty.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Cloetta Suomi Oy, Hunt Holding Oy, Kesko Oyj Kespro ja Vibrance Oy.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Porin varhaiskasvatuksen ksylitolipastillit hankitaan Cloetta Suomi Oy:ltä

Allekirjoitus

Ritva Välimäki, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, varhaiskasvatusyksikkö

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatusyksikkö