§ 2 Kamerahankinta Koiviston sillalle tulvasuojelun seurannan kehittämiseksi

Lataa 

PRIDno-2024-555

Päätöspäivämäärä

2.2.2024

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Porin kaupunki hankkii Bosch kameran olemassa olevan puitesopimuksen nojalla Atea Finland Oy:lta. Kameran hankintaan on saatu erityishinnoittelu valmistajalta. Laitekokonaisuuden hinta on 13 958.95€ (alv 0%). Hinta sisältää kameralaitteen ja kiinnitystarvikkeet. 

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Porin kaupunki parantaa tulvatilanteen seurantaa valvontakameroin. Valvontakameroiden reaaliaikainen kuva jaetaan pelastustoimintaan osallistuvien viranomaisten kanssa. Tulvariskialueet erityisesti hyydepatojen osalta on kartoitettu ja tunnistettu. Valvonta keskittyy ensisijaisesti korkean riskin alueelle.  Kokemäenjoen ylittävälle VT 11 tien sillalle haetaan sijoituslupaa tulvaseurantakameralle. Hankittava kamera voidaan suunnata joen ala- ja yläjuoksun suuntaan. Kamerassa on lämpökameraominaisuus, joka hyödyntämistä tulvatilanteen muodostumisen seurannassa Porin kaupunki tutkii yhdessä yhteistyötahojen kanssa. Hankinta on osa kokeilua ja kokeilun tulosten perusteella linjataan valvontakameraverkon mahdollista laajennusta tulvasuojelun käyttötarkoituksessa. 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Teknisen toimialan infrajohtamisen toimintayksikkö tilaa Atea Finland Oy:lta, hankittavan kameralaitteen ja tarvikkeet hintaan 13 958.95 € (alv 0%). 

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies

Organisaatiotieto

Infrayksikkö