§ 3 Pohjoisväylän katupuut

Lataa 

PRIDno-2024-485

Päätöspäivämäärä

8.2.2024

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjouksen antoivat Taimisto Huutokoski Oy ja Harviala Oy. Vain Harviala Oy pystyi tarjoamaan tarjouspyynnön mukaisen puiden kokoluokan rym 16-18. Tarjous täytti tarjouspyynnön määrä- ja kokovaatimukset. Tarjous sisältää kolme toimituserää.

Taimisto Huutokoski Oy:n tarjous hylättiin tarjouspyyntöä vastaamattomana, koska isolehtilehmuksen taimikoko ei täyttänyt vaadittuja kriteereitä.

Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Hankintapäätös sisältää Pohjoisväylään liittyvän ympäristösuunnitelman mukaiset katupuut Pohjoisväylän läntiselle ja siihen liittyvälle Pappilanpuistikon osuudelle. Kilpailutus on tehty ympäristösuunnitelmassa esitettyjen katupuumäärien ja taimikoon pohjalta. Kokonaismäärä 88 kpl katupuita. Kokoluokka rym 16-18. Suunnitelmasta poiketen puulajiksi valittiin isolehtilehmus, koska kyseinen laji on puistolehmusta paremmin taudinkestävä ja ilmasto-olosuhteiden muutosta sietävä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä ja tarjouspyynnöt lähetettiin 15.1.2024 kahdelle taimistolle.  Tarjouspyyntö lähetettiinTaimisto Huutokoski Oy:lle ja Harviala Oy:lle. Suomen taimistoista vain näillä kahdella oli isolehtilehmusta valikoimassa.

 

Päätös

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Pohjoisväylän läntisen ja siihen liittyvän Pappilanpuistikon osuuksien katupuut hankitaan Harviala Oy:ltä tarjouksen 23.1.2024 mukaisesti.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö