§ 4 Kaupunkipuupilotin suunnittelu

Lataa 

PRIDno-2023-4028

Päätöspäivämäärä

26.2.2024

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Kaupunkipuupilotissa suunnitellaan hulevesirakenteita, jotka mahdollisimman luonnonmukaisina toimivat kestävästi ja ovat helppoja ylläpitää. Ratkaisut ovat osin kokeilumuotoisia ja tuovat sinällään tärkeätä tietoa myös jatkokäyttöä varten. Hulevedet eivät ole puhtaita vesiä kuten ehkä toisinaan kuvitellaan vaan ne sisältävät erilaisia epäpuhtauksia, jotka vesistöön ja mereen päästyään aiheuttavat pilaantumista. 

Suunnitelman laatii Ramboll Oy ja kaupunkipuukohteen ratkaisuiden puhdistamistehosta ja hulevesitulvimisen vähenemisestä tuotetaan loppuraportti ja hoitosuunnitelma myös kansainväliselle MUSTBE-projektille.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta tehdään puitesopimuskonsultilta. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 19 980 €. Konsultin kanssa pidettiin tarjousneuvottelu 21.8.2023, jonka perustella konsultti laati työsuunnitelman ja tarjouksen 25.8.2023. Tehtävän veloitusperusteena on KSE 2013 mukainen aikapalkkio. Veloitushinta ovat Porin kaupungin ja Ramboll Oy:n välisen vuoden 2023 voimassa olleen puitesopimuksen mukainen. 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että  kaupunkipuupilotin suunnittelu hankitaan Ramboll Oy:ltä.

Allekirjoitus

investointipäällikkö

Organisaatiotieto

Tekninen toimiala