§ 1 Hankintapäätös koskien tukipalvelusopimusta koskien Kofax ohjelmistorobotiikkaympäristöä

Lataa 

PRIDno-2024-657

Päätöspäivämäärä

11.3.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Porin kaupungilla on käytössään Kofax RPA -työkalut ja kaupunki on käyttänyt yhteistyökumppania Kofax RPA -työkalujen käytön suunnittelussa, toteutuksessa, ylläpidossa ja dokumentoinnissa. Nykyinen palveluntarjoaja Visma Real Estate Oy on muuttanut omaa konseptiaan niin, että tukipalvelusopimukset tehdään jatkossa tuntiperusteisten tukipalvelupakettien mukaisesti. Edellisten vuosien laskutettujen tuntimäärien perusteella Visma Real Estate Oy:n tarjoama tukipalvelupaketti M on Porin kaupungin kannalta sopivin.

Tukipalvelupaketti M sisältää:

- ohjelmiston tuki- ja ylläpitotyötä 6 h / kk

- konsultointia 3 h / kk

- tuen sähköpostin kautta

- palvelupyyntöjen tallennus, seuranta, analysointi, selvitys, ratkaisu

- etätukitoiminta (ongelman selvitykseen)

- valmiuden Asiakkaan tilaamaan muutos-, korjaus-, ylläpito- ja päivitystyöhön

Palvelun kuukausimaksu on 1190 €/kk.

Vuoden 2024 aikana selvitetään ohjelmistorobotiikan teknologia tarjoamaa ja käydään markkinavuoropuheluita tarjoajien kanssa sekä valmistaudutaan mahdolliseen kilpailutukseen koskien ohjelmistorobotiikka alustoja sekä tukipalveluita.

Konsernihallinnon toimintasäännön perusteella tietohallintojohtajalla on oikeus päättää hankinnoista 50 000 € saakka.

 

 

Kuvaus

Porin kaupungilla on käyttänyt ohjelmistorobotiikkaa jo vuosia. Ensimmäisen automatisointi toteutettiin vuonna 2018 ja vuosittain on tuotettu noin 5 uutta robotilla tehtävää toteutusta. Toteutetut automatisoinnit työstävät esimerkiksi rakennuslupahakemuksia, taloushallinnossa osto- ja myyntilaskuihin liittyviä tehtäviä sekä terveydenhuollon ajanvaraukseen liittyviä tehtäviä.  Automatisoinnit toteutetaan Kofax RPA-työkalulla.

Päätös

Päätän, että Porin kaupunki tekee sopimuksen Visma Real Estate Oy:n kanssa tukipalvelusopimuksen tukipalvelupaketista M. Palvelun kuukausimaksu on 1190 €/kk. Sopimus tehdään kahden vuoden määräaikaisena vuosille 2024-2025.

Vuoden 2024 aikana selvitetään ohjelmistorobotiikan teknologia tarjoamaa ja käydään markkinavuoropuheluita tarjoajien kanssa sekä valmistaudutaan kilpailutukseen koskien ohjelmistorobotiikka alustoja sekä tukipalveluita.

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, Tietohallintojohtaja, Konsernitoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

Tietohallintoyksikkö