PRIDno-2024-1010
Opinnäytetyö vastaa suoraan valtakunnallisesti määriteltyyn hyvinvointialueiden tavoitteeseen yhtenäistää ja tasavertaistaa palveluita. Opinnäytetyö lisää työntekijöiden vaikuttamismahdollisuuksia sekä mahdollisesti parantaa moniammatillista yhteistyötä neuvoloiden ja varhaiskasvatusyksiköiden välillä. Opinnäytetyön tarkoituksena on kerätä ammattilaisilta tietoa varhaiskasvatuksen ja neuvolan yhteistyökäytänteistä sekä toiveita tulevasta yhteistyöstä Sa- takunnan hyvinvointialueella. Tavoitteena on tuottaa raportti tilaajalle, Satakunnan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palveluille, jota he voi- vat hyödyntää yhtenäistäessään hyvinvointialueen käytäntöjä.
Työyhteisöjä pyydetään toimipistekohtaisesti yhdessä vastaamaan kyselyyn, joka järjestetään kevään 2024 aikana kaksi kertaa. Lisäksi kymmenestä toimipisteestä pyydetään valitsemaan paneelikeskusteluun osallistujat. Paneelikeskustelu järjestetään myös kaksi kertaa kevään ja alkukesän 2024 aikana. Tutkimuksen kokonaiskesto on noin neljä kuukautta. Tutkimus toteutetaan Delfoi -menetelmänä. Ensimmäisen kyselystä saatuja tuloksia työstetään yhdessä asiantuntijoiden kanssa paneelikeskustelussa. Vastausten ja keskustelujen pohjalta muodostetaan uudet kysymykset. Saadut vastaukset käydään toisen kerran läpi paneelissa. Kyselyiden ja keskusteluiden analysoinnin jälkeen muodostetaan raportti saaduista vastauksis
Kaksi ylemmän AMK:n opiskelijaa anoo tutkimuslupaa Porin osalta liittyen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen YAMK –opinnäytetyöhönsä.
Varhaiskasvatusyksikön päällikkö myöntää tutkimusluvan, kun tutkimus koskee useampaa perusyksikköä.
Myönnän anotun mukaisen tutkimusluvan Porin kaupungin varhaiskasvatuksen osalta.
Kyselyyn ja paneeleihin osallistuminen on työntekijöille vapaaehtoista.