§ 51 Sopimussakon perimättä jättäminen luovutettaessa osa rakentamattoman omakotitontin Isojoenranta 609-18-56-7 vuokraoikeudesta

Lataa 

PRIDno-2024-1770

Päätöspäivämäärä

26.4.2024

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Sopimussakkoehdolla pyritään estämään keinottelua kaupungin tonteilla sekä turvaamaan tontinhakijoiden tasapuolinen kohtelu. Tontti on luovutettu julkisella huutokauppamenettelyllä. Vuokrasopimuksen siirto ei loukkaa muiden tontinhakijoiden oikeutta, kun osa vuokraoikeudesta siirretään puolisoiden kesken, joten sopimussakon perimiseen ei ole aihetta.

Toimivallan peruste:

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla tonttipäällikkö päättää maanvuokrasopimusten mukaisten sopimussakkojen perimättä jättämisestä.

Kuvaus

Marko Rantamaa ja Juha-Pekka Laurila ovat vuokranneet 10.8.2023 allekirjoitetulla sopimuksella Porin kaupungilta omakotitontin Isojoenranta 609-18-56-7. Vuokrasopimuksen ehtojen mukaan vuokranantajalla on oikeus periä vuokralaiselta sopimussakkoa, jos hän siirtää rakentamattoman tontin vuokraoikeuden toiselle. Vuokralainen pyytää, että heiltä ei peritä sopimussakkoa, kun Marko Rantamaa luovuttaa omasta vuokraoikeudestaan puolet (1/4) puolisolleen Julia Heleniukselle.

Päätös

Päätän, että vuokralaiselta ei peritä sopimussakkoa, kun Marko Rantamaa siirtää 1/4 rakentamattoman omakotitontin 609-18-56-7 vuokraoikeudesta Julia Heleniukselle.

Allekirjoitus

Elisa Laine, tonttipäällikkö, tekninen toimiala, infrajohtaminen

Organisaatiotieto

Infrayksikkö