Kaupunginvaltuusto, kokous 29.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Porin Satama Oy:n takauksen uudelleenkäsittely

PRIDno-2021-2076

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jouni Lampinen, rahoitusjohtaja, jouni.lampinen@pori.fi

Perustelut

Porin Satama Oy on Porin kaupungin 100 %:sti omistama tytäryhtiö ja se kuuluu Pori-konserniin. Yhtiö pyytää hakemuksessaan Porin kaupungin takausta yhtiön laituriinvestointeja varten otettavalle enintään 29.000.000,00 euron lainalle. 

Yhtiön perustelee laiturihankkeita seuraavasti: 

  • Mäntyluodon vanhat laituriosat ovat teknisesti käyttöikänsä päässä ja niiden korjaaminen on kallista ja kannattamatonta perusrakenteiden ollessa huonossa kunnossa. Myöskään näiden laiturien syväys (7 m) ei ole riittävä isoille laivoille, eikä ruoppaaminen syvemmäksi onnistu. 
  • Tahkoluodon nestebulk-laiturin nykyiset perusrakenteet ovat vuodelta 1959 ja ovat ylittäneet teknisen käyttöikänsä. Putkistot kulkevat veden päällä ja muodostavat ympäristöriskin. Laituri nykyisellään vaatii jatkuvaa huomiota ja kunnossapitoa. Uudessa ratkaisussa nykyinen putkien ja mantereen välinen allas täytetään ja putkilinjat saadaan maan päälle poistaen nykyisen ympäristöriskin. Hanke on käytännössä välttämätön Tahkoluodon satamaosan tulevaisuuden kannalta.
  • Porin Sataman vahvuutena on kyky palvella useiden erilaisten tavaralajikkeiden kuljetuksia, jolloin esimerkiksi maailmanmarkkinoiden nopeat muutokset jollain sektorilla eivät aiheuta suuria iskuja yhtiön talouteen. Nämä laiturihankkeet  ovat käytännössä välttämättömiä, jotta tämä kilpailutekijä pystytään säilyttämään pitkälle tulevaisuuteen.

Yhtiön nyt pyytämä uusi takaus korvaisi Porin kaupunginvaltuuston 25.3. 2019 § 29 myöntämän 80 % takauksen 30 miljoonan euron lainalle. Tämä kaupungin aiemmin myöntämä takaus olisi koskenut vain uuden laiturin rakentamista Mäntyluodon Kallonlahteen ja se mitätöitäisiin tällä uudella myönnettävällä takauksella sen tultua voimaan.

Rahoituksen kilpailutuksen tuloksena yhtiön hallitus on päätynyt valitsemaan investointien rahoittajaksi Länsi-Suomen Osuuspankin, jonka lainamarginaali on 80 % takauksella 0,55 %  laina-aika n. 22 vuotta sekä korkosidonnaisuus 5 vuotta. Yhtiön hallituksen päätös on ehdollinen, sillä rahoitus edellyttää Porin kaupungin omavelkaista takausta.  Tärkeää on myös todeta, että lainatarjouksessa on myönnettävälle lainalle kaksi kovenanttiehtoa:

  1. Omistuksen pysyvyys: Porin kaupungin omistus Porin Satama Oy:n osakkeista ja äänivallasta 100 %. Muutokset yhtiön omistuksessa vaativat Länsi-Suomen Osuuspankin hyväksynnän; 
  2. Vieraan pääoman takaisinmaksu: Luotonottaja voi maksaa omistajan, Porin kaupungin, myöntämän lainan pääomaa ja korkoja vain, mikäli velvoitteet Länsi-Suomen Osuuspankille on hoidettu eikä maksukyky vaarannu.   

Kohta 1 on Porin kaupunginvaltuustossa 22.3. 2021 hyväksytyn omistajapoliittisen ohjelman mukainen omistusosuuden osalta. Kohdan 2 osalta on todettava, että se asettaa kaupungin voitto-osuusehtoisen juniorlainan huonompaan etuoikeusjärjestykseen verrattuna rahalaitoksen lainaan. 

Nyt esitettävässä takauspyynnössä Kallonlahden laiturihanke on supistunut, mutta mukaan on tullut Tahkoluodon vanhan nestebulk-laiturin uusiminen. Pankkien rahoitusehdot ovat muuttuneet uusien tarjouspyyntöjen myötä.Verrattuna jo aiemmin kapungin myöntämään takaukseen taattavan lainan enimmäissumma on pienentynyt (30 M€ --> 29 M€), laina-aika on kasvanut (20v --> 22v) mutta lainasta maksettava marginaali on edelleen sama 0,55%. 

Kuntalain takauksia koskeva pykälän 129 mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski. Kunnan edut tulee turvata riittävän kattavilla vastavakuuksilla. Kunta voi myöntää takauksen tai muun vakuuden kilpailutilanteessa markkinoilla toimivan yhteisön velasta tai muusta sitoumuksesta ainoastaan, jos yhteisö kuuluu kuntakonserniin tai se on kuntien tai kuntien ja valtion yhteisessä määräysvallassa. Kunnan on lisäksi otettava huomioon, mitä Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklassa säädetään.

Euroopan komission tiedonannossa 2008/C155/02 on otettu kantaa erityisesti takausten ja vakuuksien osalta niiden kuulumisesta valtiontukisääntelyn piiriin. Tiedonannossa kuvaillaan edellytykset, joiden täyttyessä takauksen myöntämiseen ei sisälly valtiontukea. Edellytykset, joiden kaikkien täytyy toteutua, ovat seuraavat:

    1.    velallinen ei ole taloudellisissa vaikeuksissa;

    2.    takauksen laajuus on tarkasti määriteltävissä myöntämishetkellä;

    3.    takaus liittyy rahoitustoimeen, sille on asetettu kiinteä enimmäismäärä ja se ei kata enempää kuin 80 % lainan tai muun rahoitussitoumuksen määrästä;

    4.    takauksesta suoritetaan myöntäjälle markkinaperusteinen korvaus.

Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö toteaa, että yhtiön toimiva johto on käynyt alusta asti tiivistä keskustelua rahoitusjohtajan kanssa rahoitussopimuksen sisällöstä ja ehdoista. Haettava rahalaitoslaina on kilpailutettu ja lainan korkosidonnaisuus on omistajaohjaus- ja rahoitusyksikön mielestä perusteltu. Koska Porin Satama Oy toimii kilpailulla markkinoilla, Porin kaupungin omavelkainen takaus on rajoitettava  80 prosenttiin lainan määrästä ollen euroina 23.200.000,00. Yhtiö ei ole myöskään taloudellisissa vaikeuksissa tilinpäätöstietojenkaan mukaan. Samoin takaus liittyy tiettyyn rahoitustoimeen ja sille on asetettu kiinteä enimmäismäärä sekä sen voimassaoloaika on rajoitettu 22 vuoteen. 

Takauksesta peritään markkinaehtoinen hinta. Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö on määrittänyt takausprovision ns. safe harbour -maksun mukaisesti 0,4 %:ksi. Provisio peritään vuosittain jäljellä olevan lainapääoman määrästä. Kaupunginhallituksella on oikeus tarvittaessa tarkistaa takausprovision määrää myöhemmin Iuokituslaitosten arviointien ja komission takauksina annettavia valtiontukia koskevan tiedonannon perusteella.

Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö esittää, että Porin Satama Oy antaisi Porin kaupungille vastavakuudeksi takauksesta kiinteistökiinnityksen määrältään 23.200.000,00 euroa. Omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö katsoo, että myönnettävä takaus ei vaaranna Porin kaupungin kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä.

Samalla omistajaohjaus- ja rahoitusyksikkö toteaa, että yhteisön, jonka puolesta kaupungin takaus on annettu, tulee välittömästi antaa kaupungille ilmoitus toimintaansa olennaisesti vaikuttavista muutoksista taloudessaan.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen porluukkai

Kaupunginhallitus päättää antaa investointiasiassa Porin Satama Oy:lle myönteisen ennakkokäsityksen.

Samalla kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää Porin Satama Oy:lle Länsi-Suomen Osuuspankista em. ehdoin otettavalle enintään 29.000.000,00 euron lainalle omavelkaisen takauksen siten, että kaupungin takaus kattaa 80 % yhtiölle myönnettävästä lainasta ollen siis maksimissaan 23.200.000,00 euroa. Laina-aika on noin 22 vuotta, josta lyhennysohjelma 20 vuotta. Tasalyhennykset tapahtuvat ja korko maksetaan puolivuosittain alkaen kahden vuoden kuluttua ensimmäisen erän nostosta. Lainan lyhennyksen alkuun saakka maksetaan vain nostetun lainamäärän korot 6 kk:n välein. Velasta perittävä vuotuinen korko on 6 kuukauden euribor lisättynä 0,55 %-yksikön marginaalilla, mutta siten, että lainasta maksetaan korkoa vähintään marginaalin verran. Pankilla on oikeus tarkistaa marginaalia viiden vuoden välein alkaen lainan allekirjoituspäivästä.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että takauksen myöntämisen ehtoina ovat:

 -    Annettavan omavelkaisen takauksen myöntämisestä peritään 0,4 %:n takausprovisio vuosittain jäljellä olevan lainapääoman määrästä. 1. vuoden takausprovisio on maksettava viisi (5) pankkipäivää velkakirjan allekirjoittamisesta Porin kaupungin omistajaohjaus- ja rahoitusyksikön ilmoittamalle pankkitilille. Kaupunginhallituksella on oikeus tarkistaa tarvittaessa takausprovision määrää myöhemmin Iuokituslaitosten arviointien ja komission takauksina annettavia valtiontukia koskevan tiedonannon perusteella.

-     Porin Satama Oy antaa Porin kaupungille vastavakuudeksi takauksesta kiinteistökiinnityksen määrältään 23.200.000,00 euroa.

-     Porin Satama Oy:n tulee takauksen myöntämisen jälkeen antaa Porin kaupunginhallitukselle välittömästi ilmoitus omaan toimintaansa olennaisesti vaikuttavista muutoksista taloudessaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.   

Esteellisyys

Juha Vasama, Satu Hatanpää, Arja Laulainen, Petri Huru

Kokouskäsittely

Juha Vasama (yhteisöjäävi, Porin Satama Oy, hallituksen jäsen; Länsi-Suomen Osuuspankki, edustajiston jäsen), Arja Laulainen (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen),  Petri Huru (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankki, edustajiston jäsen) ja Satu Hatanpää (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankki, edustajiston jäsen) poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. 

Arja Laulaisen sijaan asian käsittelyyn osallistui Mirva Heino.
Satu Hatanpään sijaan asian käsittelyyn osallistui Mika Tuovinen.

Kaupunginhallitus käsitteli seuraavaksi § 349.

Perustelut

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 10.5.2021 § 345.

Asian esittely ja aiempi päätösenteko ovat luettavissa asian historiatiedoissa. Asiaan on liitettynä Porin Satama Oy takaushakemus.

Ehdotus

Kaupunginhallituksen päätösehdotus:

Kaupunginvaltuusto myöntää Porin Satama Oy:lle Länsi-​Suomen Osuuspankista em. ehdoin otettavalle enintään 29.000.000,​00 euron lainalle omavelkaisen takauksen siten,​ että kaupungin takaus kattaa 80 % yhtiölle myönnettävästä lainasta ollen siis maksimissaan 23.200.000,​00 euroa. Laina-​aika on noin 22 vuotta,​ josta lyhennysohjelma 20 vuotta. Tasalyhennykset tapahtuvat ja korko maksetaan puolivuosittain alkaen kahden vuoden kuluttua ensimmäisen erän nostosta. Lainan lyhennyksen alkuun saakka maksetaan vain nostetun lainamäärän korot 6 kk:n välein. Velasta perittävä vuotuinen korko on 6 kuukauden euribor lisättynä 0,​55 %-​yksikön marginaalilla,​ mutta siten,​ että lainasta maksetaan korkoa vähintään marginaalin verran. Pankilla on oikeus tarkistaa marginaalia viiden vuoden välein alkaen lainan allekirjoituspäivästä.

Takauksen myöntämisen ehtoina ovat:

  •  Annettavan omavelkaisen takauksen myöntämisestä peritään 0,​4 %:n takausprovisio vuosittain jäljellä olevan lainapääoman määrästä. 1. vuoden takausprovisio on maksettava viisi (5) pankkipäivää velkakirjan allekirjoittamisesta Porin kaupungin omistajaohjaus-​ ja rahoitusyksikön ilmoittamalle pankkitilille. Kaupunginhallituksella on oikeus tarkistaa tarvittaessa takausprovision määrää myöhemmin Iuokituslaitosten arviointien ja komission takauksina annettavia valtiontukia koskevan tiedonannon perusteella.
  • Porin Satama Oy antaa Porin kaupungille vastavakuudeksi takauksesta kiinteistökiinnityksen määrältään 23.200.000,​00 euroa.
  • Porin Satama Oy:n tulee takauksen myöntämisen jälkeen antaa Porin kaupunginhallitukselle välittömästi ilmoitus omaan toimintaansa olennaisesti vaikuttavista muutoksista taloudessaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Ennen asian käsittelyä Arja Laulainen poistui kokouksesta klo 20.33. Hänen sijaansa kokoukseen saapui Johanna Huhtala klo 20.33.

Valmistelija

Mari Häyhtiö, Rahoituspäälikkö, mari.hayhtio@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on 24.5.2021 § 103 päättänyt myöntää Porin Satama Oy:lle 80 % takauksen laiturihankelainalle. Lainan pääoma on enintään 29 M€ ja kaupungin perimä takausprovisio on vuosittain 0,4% lainan pääomasta. Päätöksen mukaan laina on sidottu 6 kk euriborkorkoon 0,55 % marginaalilla. Kaupunginvaltuuston päätös ei mahdollista korkosuojauksen tekemistä.

Vallitsevassa korkomarkkinatilanteessa on järkevää mahdollistaa korkosuojauksen tekeminen tähän lainaan. Korkosuojaukseen liittyvä lainan uudelleen järjestely toteutetaan niin, että muut kuin korkoon liittyvät lainan ehdot pysyvät muuttumattomina. Näin ollen Porin kaupungin riskit takaajana eivät lisäänny tämän päätöksen myötä.

Mahdollinen korkosuojaus tullaan toteuttamaan Porin kaupungin talous- ja hallintoyksikön sekä Sataman johdon yhdessä sopimalla tavalla huomioiden mm. ajankohta ja korkosuojaustapa. 

Porin Satama Oy:n taloudellinen tilanne on samanlainen kuin aiemman takauspäätöksen aikaankin. Mitään sellaista muutosta ei ole tapahtunut, mikä vaikuttaisi jo annettuun takauspäätökseen ja sen uudelleen järjestelyyn huhtikuussa 2024.

Tämän päätöksen tarkoitus on pelkästään mahdollistaa Porin Satama Oy:n lainan, pääoma per 8.4.2024 21 580 000 €, korkoriskiltä suojaaminen, jossa Porin kaupunki on takaajana. Muutoin kaikki aiemmat kaupungin takauspäätöksen ehdot pysyvät muuttumattomina.

Aiempi käsittely on luettavissa historiatiedoista.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Inna

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Porin Satama Oy:n laiturihankelainan kaupungin antama takauspäätös mahdollistaa korkosuojauksien tekemisen ja siihen liittyvän lainan uudelleen järjestelyn. Muilta osin Porin kaupungin takauspäätös on voimassa edellisen päätöksen ehdoin.

Kaupunginvaltuusto valtuuttaa talous- ja hallintojohtajan allekirjoittamaan Porin kaupungin puolesta tähän asiaan liittyvät asiakirjat.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on 24.5.2021 § 103 päättänyt myöntää Porin Satama Oy:lle 80 % takauksen laiturihankelainalle. Lainan pääoma on enintään 29 M€ ja kaupungin perimä takausprovisio on vuosittain 0,4% lainan pääomasta. Päätöksen mukaan laina on sidottu 6 kk euriborkorkoon 0,55 % marginaalilla. Kaupunginvaltuuston päätös ei mahdollista korkosuojauksen tekemistä.

Vallitsevassa korkomarkkinatilanteessa on järkevää mahdollistaa korkosuojauksen tekeminen tähän lainaan. Korkosuojaukseen liittyvä lainan uudelleen järjestely toteutetaan niin, että muut kuin korkoon liittyvät lainan ehdot pysyvät muuttumattomina. Näin ollen Porin kaupungin riskit takaajana eivät lisäänny tämän päätöksen myötä.

Mahdollinen korkosuojaus tullaan toteuttamaan Porin kaupungin talous- ja hallintoyksikön sekä Sataman johdon yhdessä sopimalla tavalla huomioiden mm. ajankohta ja korkosuojaustapa. 

Porin Satama Oy:n taloudellinen tilanne on samanlainen kuin aiemman takauspäätöksen aikaankin. Mitään sellaista muutosta ei ole tapahtunut, mikä vaikuttaisi jo annettuun takauspäätökseen ja sen uudelleen järjestelyyn huhtikuussa 2024.

Tämän päätöksen tarkoitus on pelkästään mahdollistaa Porin Satama Oy:n lainan, pääoma per 8.4.2024 21 580 000 €, korkoriskiltä suojaaminen, jossa Porin kaupunki on takaajana. Muutoin kaikki aiemmat kaupungin takauspäätöksen ehdot pysyvät muuttumattomina.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 15.4.2024 § 174.

Aiempi käsittely on luettavissa historiatiedoista.

Ehdotus

Kaupunginhallituksen päätösehdotus:

Kaupunginvaltuusto päättää, että Porin Satama Oy:n laiturihankelainan kaupungin antama takauspäätös mahdollistaa korkosuojauksien tekemisen ja siihen liittyvän lainan uudelleen järjestelyn. Muilta osin Porin kaupungin takauspäätös on voimassa edellisen päätöksen ehdoin.

Kaupunginvaltuusto päättää valtuuttaa talous- ja hallintojohtajan allekirjoittamaan Porin kaupungin puolesta tähän asiaan liittyvät asiakirjat.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

___

Merkitään, että valtuutettu Arto Nurmi poistui kokouksesta tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen kello 20.55.

Esteellisyys

  • Antti Lehtonen

Kokouskäsittely

Merkitään, että varavaltuutettu Antti Lehtonen poistui esteellisenä tämän asiakohdan käsittelyn ajaksi. Lehtonen on Porin Satama Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Merkitään, että varavaltuutettu Tarja Grönblom saapui kokoukseen tämän asiakohdan käsittelyn alussa kello 20.54

Tiedoksi

Porin Sataman toimitusjohtaja Vesa Mäkilä, Lauri Kilkku, Tuomas Hatanpää

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus
Päätökseen saa hakea muutosta:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Valitusaika
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä,
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai
  • päätös on muuten lainvastainen.

Valittajan tulee esittää valituksen perusteet valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä.

Valitusviranomainen
Kunnallisvalitus tehdään Turun hallinto-oikeudelle. 

Postiosoite:               PL 32, 20101 Turku
Käyntiosoite:             Sairashuoneenkatu 2-4
Sähköpostiosoite:     turku.hao@oikeus.fi
Faksinumero:            029 56 42414
Puhelinnumero:         029 56 42400
Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa on ilmoitettava:

  1. päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);
  2. miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);
  3. vaatimusten perustelut;
  4. mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.
Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.
Valitukseen on liitettävä:

  1. valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;
  2. selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;
  3. asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Oikeudenkäyntimaksu
Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. 

Linkki lakiin: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20151455?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=tuomioistuinmaksulaki#P5


Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Postiosoite:              PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:            Porin yhteinen palvelupiste, Yrjönkatu 6
Sähköpostiosoite:    kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:           (02) 634 9417
Puhelinnumero:        (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai               10 - 16
tiistai-torstai              8 - 16
perjantai                   8 - 15

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen muutoksenhakuohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.