§ 2 Hankintapäätös, Esri Finland Oy, asiantuntijapalvelusopimus (EAP paikkatietojen hyödyntämisohjelma)

Lataa 

PRIDno-2024-1539

Päätöspäivämäärä

12.4.2024

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

EAP-palvelumalli perustuu pitkäjänteiseen Porin kaupungin ja ESRI Finland Oy:n väliseen yhteistyöhön. Palveluun sisältyy mm. nimetty, tekninen neuvonantaja ja vuosittain laadittava yhteinen suunnitelma, jossa sovitaan pääpiirteissään kyseisen vuoden aikana toteutettavista hankkeista. Lisäksi sopimukseen sisältyy asiantuntija- ja koulutuspalveluita. Yhteisellä suunnitelmalla varmistetaan, että paikkatietokonsultointi ja koulutus tukevat Porin kaupungin paikkatietotoimintaa kokonaisvaltaisesti ja että resurssit ja palvelut ovat saatavilla oikea-aikaisesti. 

Tarjottu palvelukokonaisuus mahdollistaa ja varmistaa Esrin paikkatietoteknologian täysimittaisen hyödyntämisen ja kustannustehokkaan kehittämisen Esrin SLG ELA-kuntalisenssin yhteydessä. 

Tässä tarjottava EAP-paikkatiedon hyödyntämisohjelma kattaa nyt uusittavan SLG ELA-kuntalisenssin sopimuskauden 21.2.2024 – 20.2.2027. Kustannus per vuosi on 20 000 euroa. 

Kuvaus

Porin kaupungilla on neljäs ESRI-kuntalisenssin 3-vuotiskausi takana. Ensimmäinen kuntalisenssi hankittiin vuonna 2012. Yhdessä kuntalisenssin kanssa on hankittu ns. EAP (Enterprise Advantage Program) -asiantuntijasopimus mahdollistamaan paikkatietoteknologian täysimittainen hyödyntäminen eri kaupungin osa-alueilla. EAP-sopimus on jo aikaisemmin osoittautunut hyödylliseksi Porin kaupungille. EAP-palvelumalli on suunniteltu paikkatietoteknologiaa laajasti hyödyntäville asiakkaille ja sen tavoitteena on auttaa organisaatiota hyödyntämään paikkatietoteknologiaa ja sen mahdollisuuksia täysimittaisesti. 

Päätös

Päätän, että Porin kaupunki jatkaa ESRI EAP (Enterprise Advantage Program) -asiantuntijasopimusta sopimuskaudelle 21.2.2024 – 20.2.2027. Hinta on 20 000 euroa per vuosi.  

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, Tietohallintojohtaja, Konsernitoimiala, ICT-yksikkö

Organisaatiotieto

Tietohallintoyksikkö