§ 21 Luotsinmäen keskuspuhdistamon lämmitysjärjestelmän tehostaminen

Lataa 

PRIDno-2024-1533

Päätöspäivämäärä

11.4.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, Porin Vesi

Päätöksen peruste

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset ja on työn laajuus huomioon ottaen hinnaltaan hyväksyttävissä.

Tarjouksen kokonaissumma alittaa erityisalojen hankintalain kynnysarvon.

Suomen Tekojää Oy on tarjonnut toteutusta budjetti-tarjouksella, tarjouksen kokonaissumma on 50.175,00 €/ alv 0 %

Porin Vesi, liikelaitoksen johtajan toimivalta asiassa perustuu Pori Vesi, liikelaitoksen toimintasäännön 16.8.2021 kohtaan 3.2.

 

Kuvaus

Luotsinmäen keskuspuhdistamolla käytetään kiinteistöjen lämmittämiseen jätevedestä talteen otettua lämpöä.

Tässä järjestelmässä on ollut suurimman lämmitystarpeen aikaan ongelmia lämpöpumpulla tuotetun lämmön hyödyntämisessä yhdessä tukevan lämmitysmuodon kanssa.

Järjestelmää on säädetty useaan otteeseen ja tehty asiasta selvityksiä. Nämä toimet eivät ole tuottaneet haluttua lopputulosta.

Porin Vesi, liikelaitos on pyytänyt järjestelmän toimittanutta Suomen Tekojää Oy:tä tekemään ehdotuksen järjestelmän parantamisesta.

Parantaminen vaatii uuden putkilinjan rakentamisen ja lisäksi muutamia putkisto- ja kytkentämuutoksia.

Muutoksilla saadaan lämmitysverkon virtaus toimimaan parhaalla tavalla kaikissa tilanteissa ja tukilämmitystä käytetään lto-järjestelmän tukena vain suurimman lämmitystarpeen aikana. Tällöinkin pääosa lämmöstä pystytään tuottamaan lto-järjestelmällä.

Suomen Tekojää Oy on tarjonnut toteutusta budjetti-tarjouksella, tarjouksen kokonaissumma on 50.175,00 €/ alv 0 %.

Porin Veden ja Kiinteistö Oy Luotsinmäen puhdistamon välisen vastuidenjakosopimuksen yhtiö, puhdistamon rakennusten, koneiden ja laitteiden omistajana, maksaa lämmitysjärjestelmän parantamiseen liittyvät kustannukset.

Päätös

Päätetään edellä mainituin taloudellisin ja teknisin perustein, että Luotsinmäen keskuspuhdistamon lämmitysjärjestelmän tehostaminen tilataan Suomen Tekojää Oy:ltä budjettitarjouksen 3.4.2024 mukaisena toteutuksena sisältäen kytkentäehdotuksessa 11.3 esitetyt muutokset ilman vaiheen 2 muutosta. Toteutuksen budjettihinta on 50.175,00 €/alv 0%.

Porin Veden ja Kiinteistö Oy Luotsinmäen puhdistamon välisen vastuidenjakosopimuksen yhtiö puhdistamon rakennusten koneiden ja laitteiden omistajana maksaa lämmitysjärjestelmän parantamiseen liittyvät kustannukset.

Allekirjoitus

Ismo Lindfors, johtaja, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi