§ 6 Lupa vetouistelukilpailutoimintaan Porin kaupungin omistamilla vesialueilla, Meri-Porin Urheilukalastajat ry

Lataa 

PRIDno-2024-1785

Päätöspäivämäärä

3.5.2024

Päätöksen tekijä

yksikön päällikkö, ympäristösuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin kalastusmääräykset (1.1.2024) ja elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasääntö (1.5.2024), jonka mukaan kalastuskilpailutoimintaan liittyvät luvat myöntää ympäristösuunnitteluyksikön päällikkö.

Kuvaus

Meri-Porin Urheilukalastajat ry hakee lupaa kolmen vetouistelukilpailun järjestämiseen Porin kaupungin omistamilla vesialueilla. Kilpailualue kattaa lähes koko kaupungin omistaman vesialueen lukuunottamatta Kokemäenjokea. Lupahakemus koskee vuotta 2024. Kilpailut järjestetään lauantaipäivinä 25.5., 20.7. ja 21.9. Sunnuntaipäivät (26.5., 21.7. ja 22.9.) ovat varapäiviä, mikäli kilpailuja ei pystytä järjestämään lauantaina kovan tuulen takia.

Kilpailut ovat osa Pihlavanlahti Cupia, jossa osa kilpailuista järjestetään Säkylän Pyhäjärvellä. Porissa kilpailujen keskus sijaitsee Reposaaren Satamapuistossa.

Kilpailuissa noudatetaan kalastuslakia, kalastusasetusta, Porin kaupungin kalastusmääräyksiä sekä Pihlavanlahti Cupin sääntöjä. 

Päätös

Myönnän luvan kolmen (3) vetouistelukilpailun järjestämiseen Porin kaupungin omistamilla vesialueilla Pihlavanlahdella, Eteläselällä ja edustan merialueella seuraavin ehdoin:

- Kilpailuissa on huomioitava 1.1.2024 uudistetut Porin kaupungin kalastusmääräykset, joissa vapamäärä on rajoitettu kuuteen (6) vapaan Pihlavanlahdella ja Eteläselällä Kallon ja Reposaaren aallonmurtajiin asti. Muilla Porin kaupungin omistamilla vesialueilla vapamäärää ei ole rajoitettu.

- Kilpailukohtaiset saaliit kalalajeittain ja kilpailuihin osallistuneiden venekuntien määrät on raportoitava kaupungille 31.12.2024 mennessä (outi.aalto@pori.fi).

 

Käsittelymaksu ja sen määräytyminen:

Tästä lupapäätöksestä perittävä maksu on 100 euroa. Maksu perustuu Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristölautakunnan 13.12.2023 hyväksymään ympäristönsuojeluviranomaisen taksaan.

Allekirjoitus

Seppo Salonen, yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ympäristösuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Ympäristösuunnitteluyksikkö