§ 81 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Yyteri Sandstorm 2024

Lataa 

PRIDno-2024-1876

Päätöspäivämäärä

16.5.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Yyteri Sandstorm 2024 -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Yyteri Sandstorm on toiminnallisen urheilun joukkuekilpailu, joka järjestetään Yyterissä viidettä kertaa. Vuodesta 2019 alkaneen historiansa aikana tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa toiminnallisen urheilun suomalaisen kärkikilpailuna sekä osana Yyterin tapahtumakesää. Yyteri Sandstorm järjestettiin edellisen kerran vuonna 2023, jolloin kilpailussa nähtiin ensimmäistä kertaa lähes kaikki Suomen toiminnallisen urheilun kärkinimet. Karsintaan osallistui vuonna 2023 huikeat 59 joukkuetta 236 urheilijaa, joista lopulta 37 valittiin kilpailuun ja 5 joukkueen paikka myytiin nopeimmille halukkaille. Tänä vuonna karsinta oli jälleen menestys, sillä karsintaan osallistui yhteensä 57 joukkuetta (228 urheilijaa) ympäri Suomea. Tänä vuonna kaikki 42 joukkuetta valittiin suoraan karsintojen perusteella. Yyterissä järjestettävän finaalin taso on aiempien vuosien tapaan erittäin kova. Vuoden 2024 kilpailun päätavoitteena on tarjota kilpailijoille, yleisölle ja yhteistyökumppaneille aiempia vuosia laadukkaampi ja monipuolisempi kisa- ja tapahtumakokemus. Kilpailun voittajille on tarjolla yhteistyökumppaneiden palkintojen lisäksi rahapalkinnot sekä koko Yyteri Sandstormin voittajalle kisapaikka toiminnallisen urheilun MM-kilpailuihin Unkarin Budapestiin marraskuussa 2024! Vuoden 2024 kilpailu järjestetään perjantaina Turvallisuuskeskuksessa (ent. pelastusharjoitusalue) ja lauantaina tuttuun tapaan Yyterissä. Molemmat kisapäivät striimataan live-lähetyksenä.

Avustuksen käytön kuvaus
Avustusta tullaan käyttämään seuraavasti:
1) Pelastusharjoitusalueen vuokra Sisältö: vuokra torstai-perjantai Toimittaja: Porin kaupunki Hinta: 1240 € (sis.alv)
2) Striimaus Sisältö: perjantain ja lauantain livestriimi, haastattelupiste Toimittaja: Miaco Cinema Oy (Antti Kyyrö / Pori) Hinta: 5208 € (sis. alv)
3) Drone-kuvaus Sisältö: perjantain ja lauantain drone-kuvaus pelastusharjoisaluetta ja Yyteriä nostattavalla tavalla, somevideot ja videoklipit tapahtumamarkkinointiin Toimittaja: Luova toimisto Ensemble Oy / Pori Hinta: 980 € (sis. alv)
4) Katsomot Sisältö: siirrettävät kisakatsomot perjantaille ja lauantaille Toimittaja: Selvityksessä Kustannusarvio: 1000-2000 € (sis. alv)
5) Kisakaluston kuljetukset ja vuokrat Sisältö: nostolavat painonnostoon, levypainot ja tangot, koneet Toimittaja: Very Black Store, Porvoo Kustannusarvio: 1500 € (sis. alv)
5) Tienvarsimainokset ja muu yleisömainonta Sisältö: mainosmateriaalit ja painatukset Toimittaja: Plusprint Oy / Ulvila Kustannusarvio: 400 € (sis.alv)
Yhteensä: 10 088 € (sis.alv)

Tapahtuma rahoitetaan joukkueiden karsinta- ja kilpailumaksuilla sekä sponsorituotoilla. Karsinnan ja kilpailumaksujen yhteistuotto on n. 17 000 € ja loput tulot tulevat yhteistyökumppaneilta ja kaupungin tapahtuma-avustuksena.
Muita tapahtuman keskeisiä, oma-rahoitteisia kulueriä ovat:
Kilpailijoiden kisapaidat ja joukkuekyltit - Äänentoisto, juontaja, DJ - Kisakaluston vuokrat ja hankintakustannukset - Talkoolaisten vaatetus ja ruokailut koko kisaviikon ajan - Rahapalkinnot - Mainokset ja markkinointi - Rakennustarvikkeet - Luvat ja vakuutukset

Yyteri Sandstorm ry on hakenut tapahtuma-avustusta Yyteri Sandstorm 2024 -tapahtumalle yhteensä 4900 €


 

Päätös

Päätän myöntää Yyteri Sandstorm ry:n Yyteri Sandstorm 2024 -tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä 2000  € hakusumman ollessa 4900 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö