§ 79 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Pori Cup

Lataa 

PRIDno-2024-1863

Päätöspäivämäärä

16.5.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Pori Cup -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Pori Cup on FC Jazzin järjestämä jokavuotinen jalkapallon valtakunnallinen junioriturnaus 6-13 vuotiaille. Turnausta on järjestetty vuodesta 2004 lähtien ja se on vakiinnuttanut asemansa Porin suurimpien urheilutapahtumien joukossa, tuoden huikean määrän joukkueita, pelaajia ja pelaajien perheenjäseniä Poriin neljän päivän ajaksi. Pori Cupin aikana pelejä pelataan lähes kaikilla kentillä ympäri Poria. Turnaus näkyy myös kaupungilla, sillä FC Jazz majoittaa osallistujat kaupungin hotelleihin tai koulumajoitukseen keskustan lähettyville. Turnausruokailut järjestetään myös lähellä keskustaa yhdessä Porin palveluliikelaitoksen kanssa ja paikalliset toimijat ovat mukana toimittamalla ruuat ja juomat ruokailuihin. Pori Cup on FC Jazzin toiminnan tärkein varainhankinnan muoto, jonka tuotot käytetään junioritoimintaan ja sen kehittämiseen.
Ajankohta 25.-28.7 Tapahtumapaikka ja osoite Pori, Kaikki Porin jalkapallokentät, Porin lukio, Kuninkaanhaan koulu, Cygnaeus ruokapalvelukeskus
Järjestelyjen tilanne
Joukkueita on kirjoitushetkellä kasassa 219 ja ilmoittautuminen on vielä toukokuun loppuun asti auki, jonka jälkeen aloitamme otteluohjelmien teon. Nyt on edessä loppurutistus markkinointiin Pori Cupiin osallistuvien FC Jazzin ikäluokkien joukkueenjohtajien ja kesätyöntekijöiden kanssa. Tilavaraukset, hotellit, majoituskoulu, ruokahuolto ja suurimmat yhteistyökumppanit ovat järjestelyjen osalta kunnossa. Turnauksen lähestyessä suunnittelemme vielä oheistapahtumaa ja Pori Cup etuja porilaisten yritysten kanssa turnausväelle pelien kylkeen ja pidämme palaverin seuraväen kesken, jossa jaetaan talkootehtävät. Fyysiset valmistelut käynnistyy kisatoimiston ja kenttien osalta turnausviikolla

Avustuksen käytön kuvaus
Avustus käytetään turnauksen valmisteluun ja toteuttamiseen. Henkilöresurssi ja markkinointi aiheuttaa kuluja etupainotteisesti.
Tuloarviot:
Osallistumismaksut 32 000€
Koulumajoitus 64 000€
Hotellimajoitus 20 000€
Erilliset ruokailut 4 000€
Yhteensä: 120 000€

Kuluarviot:
Hotellimajoitus -12 000€
Koulumajoitus -10 000€
Ruokailut -25 000€
Kenttävuokrat -2 000€
Tuomarimaksut -10 000€
Tapahtumavastaava -15 000€
Kesätyöntekijät -12 000€
Palkinnot -4 000€
Talkookorvaukset -5 000€
Myynti ja markkinointi -3 000€
Muut kulut -5 000€
Yhteensä: 103 000€

Fc Jazz Juniorit ry on hakenut tapahtuma-avustusta Pori Cup -tapahtumalle yhteensä 15000 €
 

Päätös

Päätän myöntää Fc Jazz Juniorit ry:n Pori Cup -tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä 4000 € hakusumman ollessa 15000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö