§ 74 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Pori Beats Bash

Lataa 

PRIDno-2024-1783

Päätöspäivämäärä

16.5.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Pori Beats Bash -tapahtumalle  

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

    Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Pori Beats Bash on ikärajaton dance,- räp-, hiphop- ja mainstream musiikkatapahtuma lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Tapahtuman nimi yhdistää Porin kaupungin nimen ja musiikin rytmiin liittyvän sanan "Beats". "Bash" tuo mukaan juhlallisen tunnelman ja viittaa rentoon, hauskaan ilmapiiriin. Tämä nimi viestii energisestä musiikkitapahtumasta, joka on suunnattu paikalliselle nuorisolle ja tarjoaa monipuolisen valikoiman dance-, räp-, hiphop- ja mainstream-musiikkia. Ikärajattomuus antaa mahdollisuuden kaikille nuorille osallistua tapahtumaan. Asiakassuositus on, että alle 14-vuotiaat tulevat festivaalille vain huoltajan seurassa. Alle 9-vuotiaat lapset pääsevät festivaalille huoltajan seurassa maksutta. Alle 9-vuotiaan lapsen ikä on todistettava joko henkilöllisyystodistuksella tai muulla kirjallisella dokumentilla. Jos vanhempi tulee tapahtumaan lapsen kanssa, tulee vanhemman tarjota lapselle turvallinen ja päihteetön festivaalikokemus. Ohjelmisto sisältää 7 eri artistin esiintymisiä ja se on suunniteltu nykynuorten musiikkimaun mukaiseksi. Ohjelman suunnittelu on tehty yhdessä promoottori Antti-Jussi Saarelan (M EAZY Music) kanssa.
Lipunmyynti alkaa 3.5.2024. Järjestäjällä on sopimus on Lippu.fi:n kanssa. Myynti- ja markkinointi alkaa 3.5.2024. Järjestäjällä on sopimus olemassa Some markkinointiin erikoistuneen yrityksen kanssa. Tapahtuma-alue on pääosin suunniteltu ja se on esitetty viranomaisille. Lupa-asioiden hakeminen on aloitettu. Alueen toimintojen suunnittelu on aloitettu. Stage ja backstage on suunniteltu. Järjestäjällä on olemassa oleva sopimus lavatekniikan toimittamisesta Bändit on 100% buukattu. Henkilöstön rekrytointi ja alihankkijoista sopiminen on aloitettu. Avainhenkilöt ovat olemassa, mutta paikallinen henkilöstö ja paikalliset kumppanit vielä osittain puuttuvat.

Avustuksen käytön kuvaus
Budjetti liitteenä

Päätös

Päätän myöntää Rockpark Oy:n Pori Beats Bash -tapahtumalle 3000 € tapahtuma-avustusta yhteensä hakusumman ollessa 4999 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö