§ 89 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Pihlavan kesämarkkinat

Lataa 

PRIDno-2024-1588

Päätöspäivämäärä

20.5.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Pihlavan Kesämarkkinat  -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Järjestäisimme Pihlavan torille koko perheen kesämarkkina päivän. Tori on lähivuosina löytänyt paikkansa lähiasukkaiden keskuudessa. Torilla pidetään kesämarkkinat 16.6. Haluaisimme yhdistää tähän myös jotain kivaa ohjelmaa lapsille. Viimevuonna saimme teidän avustuksellanne torille pomppulinnan ja viikinkilaivan. Tästä saatiin valtavasti kehuja, koska alueella asuu paljon vähävaraisia lapsiperheitä, joilla ei ole mahdollisuutta lapsiaan viedä huvipuistoihin. Tapahtuma ja kaikki aktiviteetti sen ympärillä olisi täysin maksutonta. Tänäkin vuonna haluamme tarjota lapsille ikimuistoisen kokemuksen, mutta saamme lukitettua mahdolliset esiintyjät, vasta kun budjetimme on selvillä. Alustavasti olemme olleet yhteydessä samaan tivolilaitteiden vuokraajaan kuin viimevuonnakin ja hän on luvannut pitää laitteita varattuna siihen asti, että saamme vastauksen myös poniajelun pitäjä otti kalenteriinsa alustavan varauksen. Paikalle on tulossa myös paikallinen laulaja joka iskelmillä viihdyttää vanhempaa väkeä, mutta on luvannut esittää myös lasten lauluja.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Tivoli laitteet 1300€
Poniajelu 400€
Mahdollinen muu esiintyjä 600€
Paikallisten yhdistysten kanssa tehtävä talkoo työ tapahtumaan liittyen 200€
Markkinointi 500€

Kiertävä kööki ky hakenut tapahtuma-avustusta Pihlavan Kesämarkkinat -tapahtumalle yhteensä 2000 €

​​​​​​

Päätös

Päätän myöntää Kiertävä kööki ky:n  -tapahtumalle 1000 € tapahtuma-avustusta yhteensä hakusumman ollessa 1500 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö