§ 43 Konsulttitoimeksiannon purkaminen, Vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamishanke, Kyberriskien arviointi ja hallinta, IT- ja OT-arkkitehtuurisuunnitelma ja omaisuudenhallinta

Lataa 

PRIDno-2024-552

Päätöspäivämäärä

22.5.2024

Päätöksen tekijä

Johtaja, Porin Vesi

Päätöksen peruste

Porin Vesi, liikelaitoksen johtajan päätösvalta asiassa perustuu Porin Vesi, liikelaitoksen toimintasäännön 16.8.2021 kohtaan 3.2

Kuvaus

Porin Vesi, liikelaitos osallistuu Vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamisen yhteistyöhankkeeseen kahdeksan muun suuren suomalaisen vesihuoltolaitoksen kanssa. Hanketta osarahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus. Hankkeessa on viisi työpakettia, joista kolmeen Porin Vesi osallistuu. Kyberriskien arviointi ja hallinta, IT- ja OT-arkkitehtuurisuunnitelma ja omaisuudenhallinta -työpakettien osalta Porin Vesi on tilannut konsulttityön Rejlers Oy:ltä päätöksellä 2024-552, 5.2.2024.

Reljers Oy on ilmoittanut sähköpostitse 21.5.2024 hyvin vakavista resurssihaasteistaan suoriutua tllatusta projektista aikataulun mukaisesti. Hankkeen työpaketeissa eteenpäin pääsemiseksi vaaditussa aikataulussa Porin Veden on välttämätöntä purkaa syntynyt sopimussuhde Rejlers Oy:n kanssa.

Päätös

Porin Vesi, liikelaitos purkaa päätöksen 2024-552, 5.2.2024 perusteella syntyneen Vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamishankkeen Kyberriskien arviointi ja hallinta, IT- ja OT- arkkitehtuurisuunnitelma- ja omaisuudenhallintaosioita koskevan konsulttityön tilauksen ja tilaukseen liittyvän sopimussuhteen Rejlers Oy:n kanssa asiakohdassa esitetyin perustein. Lisäksi Porin  Vesi, liikelaitos edellyttää, että Rejlers Oy noudattaa Porin Vedeltä saamansa aineiston osalta solmittua salassapitosopimusta 20.3.2024 sekä tuhoaa konsulttityötä varten saamansa lähtötietomateriaalin viipymättä.

Allekirjoitus

Ismo Lindfors, johtaja, Porin Vesi, liikelaitos

Organisaatiotieto

Porin Vesi