§ 96 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Mandala videoinstallaatio

Lataa 

PRIDno-2024-1775

Päätöspäivämäärä

22.5.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä esittää, että tapahtuman järjestäjälle ei makseta tapahtuma-avustusta; videoinstallaation katsotaan olevan osa isompaa tapahtumaa, ja ei itsessään täytä tapahtuma-avustuksilla tuettavan tapahtuman kriteerejä.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Mandala on monikanavainen videoinstallaatio, joka yhdistää kolme projisoitua kuvaa ja elävän musiikin, luoden kokemuksen, joka kutsuu teoksen kokijan matkalle syklisen maailman läpi. Videoinstallaatioon kuuluu keskeisesti myös performatiivinen osuus, jossa kuvaa manipuloidaan livenä. Myös teoksen musiikki ja äänet esitetään livenä, korostaen teoksen hetkellistä ja rajattua luonnetta. Teos esitetään kesällä 2024 uuden taidetapahtuman /SLASH:in kanssa yhteistyössä ja sen yhteydessä. Tilaisuuteen ei peritä pääsymaksua, ja teos asennetaan keskelle kaupunkia, lähelle kävelykatua, juuri siihen aikaan, kun kaupunki vilisee elämää vilkkaimmillaan, Pori Jazz -festivaalia lukuun ottamatta. Tapahtuman sijainti ja avoimuus on tarkoitettu houkuttelemaan paikalle lukuisia katsojia, erityisesti niitä, jotka eivät ole aiemmin tutustuneet videotaiteeseen. Ajankohta 24.-28.6.2024 (tarkempi ajankohta vielä avoin) Tapahtumapaikka ja osoite Vanha Anttila. Yrjönkatu 13, 28100, Pori.
 

Järjestelyjen tilanne
Mandala videoinstallaatio on osa /SLASH taide- ja kulttuurialan tapahtumaa, joka järjestetään SuomiAreenan yhteydessä Porissa 24.6.–28.6.2024. Tapahtuma sisältää muiden muassa pop up -näyttelykokonaisuuksia, keskustelutilaisuuksia, konsertteja ja iltaklubeja. /SLASH tarjoaa kehyksen, tilat ja mahdollisuuden mm. erilaisille taidetapahtumille. Kuun viides tunti ry. haluaa tarttua tilaisuuteen ja tarjota porilaisille ja kaupungissa ajankohtana oleville vieraspaikkakuntalaisille ainutlaatuisen videoinstallaation, jota säestetään elävällä musiikilla ja äänikerronnalla.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Installaation suurimmat kulut tulevat esitystekniikasta. Juuri vuokrauskuluja pyritään kattamaan sponsori- / muunlaisella sopimuksella, jossa laitevuokraaja suostuu alhaisempaan hintaan esim. niin että asennukset tekee yhdistyksen jäsenet. Loppuosaa haetaan apurahoina. Tarkempi laskelma liitteenä.

Kuun viides tunti ry on hakenut tapahtuma-avustusta Mandala videoinstallaatiolle yhteensä 2900 €

 

Päätös

Päätän, että tapahtuman järjestäjälle ei makseta tapahtuma-avustusta.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö