§ 31 Aittaluodon pumppaamosillan painorajoitus

Lataa 

PRIDno-2024-1395

Päätöspäivämäärä

17.6.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää  liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Aittaluodon pumppaamosilta sijaitsee Aittaluodonkadun länsipäässä. Silta on tyypiltään teräsbetoninen holvisilta. Sillan hyödyllinen leveys on 14,2 m. Silta koostuu neljästä holvista, joissa kahdessa keskimmäisessä holvissa on teräksiset tulvasuojarakenteet. Silta on toiminut tulvasuojelu-/patorakenteena. Sillan rakentamisvuosi ja suunnittelukuorma ei ole tiedossa.

Sillalle on tehty yleistarkastukset vuosina 2006 (Destia Oy) ja 2011 (Inspecta Oy). Tehtyjen yleistarkastusten perusteella sillan kaikissa seinämäisissä pääty- ja välituissa on havaittu vakavaa halkeilua ja rapautumaa. Sillan keskimmäisissä holveissa on vakavaa/erittäin vakavaa sortumaa. Yleistarkastusten perusteella betonisissa sillan kaiteissa on erittäin vakavaa halkeilua ja tiekaiteissa vakavaa ruostumista. Vuoden 2011 yleistarkastuksessa on lisäksi havaittu sillan keilan eroosiovauriota ja siirtymälaatan alla on tyhjä tilaa. Vuoden 2006 yleistarkastuksessa on todettu, että siltaa ei kannata korjata ja toimenpide-ehdotuksena on jo silloin esitetty sillan uusimista. Lisäksi vuoden 2011 yleistarkastuksessa on todettu, että rapistuva silta kestänee kevyttä käyttöä yli 10 vuotta ehkä pidempäänkin.

Liittyen veneilyn palvelupaikan mahdolliseen sijoittamiseen keskustan tuntumaan on infrajohtaminen 30.9.2022 pyytänyt Ramboll Finland Oy:n silta-asiantuntijoilta näkemystä sillan nykyisestä kunnosta ja mahdollisesta painorajoituksen asettamisesta sillalle. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa on päädytty siihen, että sillalle ei ole tarve tehdä tarkempaa erikoistarkastusta ja että sille on syytä edellä mainittujen seikkojen perusteella asettaa viiden tonnin painorajoitus.

Päätös

Päätän, että Aittaluodon pumppaamosillalle asetetaan viiden tonnin ajoneuvokohtainen painorajoitus.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö