§ 34 Kuormauspaikan osoittaminen Liisankadulle

Lataa 

PRIDno-2023-4664

Päätöspäivämäärä

19.6.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää  liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Liisankadulle Promenadikeskuksen eteen on toivottu voimakkaampaa pysäköintiä koskevaa kieltoa nykyisen pysäköintikiellon tilalle, jotta promenadikeskuksen huoltoajo toimisi sujuvasti. Lisäksi bussiyrittäjät ovat toivoneet paikkaa, jossa Promenadikeskukseen tulevat seurueet voisi jättää kyydistä, ja josta seurueita voisi tulla noutamaan.

Vuonna 2020 voimaan tullut uusi tieliikennelaki mahdollistaa kuormauspaikan merkitsemisen liikennemerkillä C43. Merkillä kielletään pysäyttäminen muilta ajoneuvoilta kuin kuormaavilta ja kuormaa purkavilta ajoneuvoilta tien sillä puolella, jolle merkki on pystytetty. Pysäyttäminen on sallittu myös matkustajien ottamista tai jättämistä varten.

Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman kuormauspaikan toteuttamiseksi Liisankadulle. Periaatekuva on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän, että Liisankadulle toteutetaan liitteenä olevan periaatekuvan mukainen kuormauspaikka.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö