§ 11 Enäjärven hoitokalastuslupa 2024 - 28

Lataa 

PRIDno-2023-2799

Päätöspäivämäärä

20.6.2024

Päätöksen tekijä

yksikön päällikkö, ympäristösuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön mukaan koekalastusluvat myöntää ympäristösuunnitteluyksikön päällikkö.

Kuvaus

Metsähallitus hakee lupaa hoitokalastukseen Porin Enäjärvellä kaupungin omistamalla vesialueella kiinteistöllä 609-417-22-45 vuosille 2024 - 28. Hoitokalastus on osa Metsähallituksen Helmi-elinympäristöohjelman lintuvesikunnostuksia. Vesialue on Enäjärven luonnonsuojelualuetta (YSA022984) ja Varsinais-Suomen ELY-keskus on myöntänyt Metsähallitukselle luvan poiketa yksityisen suojelualueen rauhoitusmääräyksistä (VARELY/4316/2023). Lisäksi ELY-keskus on myöntänut poikkeusluvan liikkua luonnonsuojelualueella (YSA237489) moottoriajoneuvolla mm. kalastuksessa tarvittavan soutuveneen kuljettamiseksi.

Hoitokalastusta tehdään heinä- ja lokakuun ajan katiskoilla ja rysillä sekä muilla mahdollisilla hoitokalastuksen menetelmillä. Pyydykset koetaan kahden päivän välein ja saalis toimitetaan pois järveltä. Hoitokalastuksen yhteydessä ahvenen, ruutanan ja särjen vuosiluokkien rakenne selvitetään. Hoitokalastuksen perusteena on luonnonsuojelualueen hoidon ja suojelu, koska kalastuksen avulla voidaan parantaa järven ja linnuston tilaa. 

Päätös

Myönnän Länsi-Suomen kalatalouskeskukselle luvan toteuttaa hoitokalastuksen hakemuksen mukaisesti seuraavin ehdoin:

- lupa on voimassa 31.12.2028 asti

- raportti hoitokalastuksen tuloksista on toimitettava elinvoima- ja ympäristötoimialan ympäristösuunnitteluyksikköön vuosittain (kirjaamo@pori.fi).

- saalis on käsiteltävä alueellisia jätehuoltomääräyksiä noudattaen ja niin ettei haju- tms. haittaa aiheudu ympäristöön 

 

Elinvoima- ja ympäristölautakunnan 13.12.2023 (140§) hyväksymän taksan mukaan hoitokalastuspäätöksistä peritään 100 § lupamaksu.

 

Allekirjoitus

Seppo Salonen, yksikön päällikkö, elinvoima- ja ympäristötoimiala, ympäristösuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Ympäristösuunnitteluyksikkö