Porin Palveluliikelaitoksen johtokunta, kokous 19.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Vuoden 2025 talouden kehys

PRIDno-2024-2358

Perustelut

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 3.6.2024 § 272 vahvistanut vuoden 2025 talousarvion laadintaa ohjaavan sitovan kehyksen sekä talousarvion 2025 ja taloussuunnitelman 2025-2027 laadintaohjeen liitteiden mukaisesti.

Liikelaitoksen talousarviossa noudatetaan samoja talousarvioperiaatteita kuin kaupungin talousarviossa. Kaupunginhallitus myös edellyttää, että liikelaitokset laativat omat talousarvionsa ja -suunnitelmansa niin, että niiden toiminnan ja investointien yhteenlaskettu rahavirta on positiivinen.

Johtokunnan on otettava huomioon valtuuston tekemät muutokset liikelaitoksen budjetin sitoviin eriin ennen sen lopullista hyväksymistä, jolloin käyttösuunnitelmien lopullinen hyväksyminen voidaan tehdä vasta kun valtuusto on hyväksynyt talousarvion ja -suunnitelman. Liikelaitosten talousarvion hyväksymisen aikataulusta säädetään kuntalaissa. Johtokunnan on päätettävä liikelaitoksen seuraavan vuoden talousarviosta viimeistään vuoden loppuun mennessä. 

Liikelaitosten tuloslaskelmaosan sitovana eränä on tilikauden ylijäämä (alijäämä) ennen varauksia ja investointiosan sitovana eränä investointimenot.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jani Sundell, johtaja, jani.sundell@pori.fi

Johtokunta merkitsee vuoden 2025 kehyksen ja talousarvion laadintaohjeet tiedoksi.

Päätös

Johtokunta merkitsi vuoden 2025 kehyksen ja talousarvion laadintaohjeet tiedoksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.